Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

May vil fjerne underskud for at polstre britisk økonomi

Britisk premierminister vil angiveligt skabe grobund for investeringer ved at skabe balance i statsbudgettet.

Theresa May har en stor opgave foran sig, hvis hun - som alt tyder på - vinder valget 8. juni (arkivfoto). Reuters/Stefan Wermuth
Theresa May har en stor opgave foran sig, hvis hun - som alt tyder på - vinder valget 8. juni (arkivfoto). Reuters/Stefan Wermuth

London. Den britiske premierminister, Theresa May, sætter alt ind, for at Storbritannien ved midten af det næste årti har slettet underskuddet på statsbudgettet.

Det skriver den britiske avis The Telegraph.

Balance i regnskabet skal bane vejen for flere investeringer og styrke økonomien i landet, der står over for en historisk skilsmisse med EU.

Theresa Mays parti, De Konservative, vil præsentere planerne for deres vælgere torsdag forud for parlamentsvalget 8. juni.

Finansminister Philip Hammond har tidligere anbefalet, at regeringen bør sigte mod at reducere underskuddet til 0,7 procent af bnp i finansåret 2021/2022.

Ifølge The Telegraph vil May også sænke selskabsskatten til 17 procent i 2020.

May vil ifølge avisen også præsentere planer om at afskaffe gratis skolemad for de yngste elever. Pengene skal i stedet gå til styrket uddannelse.

Theresa May vil i øvrigt forpligte sig til at begrænse indvandringen til landet. De Konservative giver dog ingen deadline på målsætningen, skriver The Telegraph.

Theresa May lovpriste det frie marked, inden briterne meldte sig ud af EU-fællesskabet.

Men nu vil premierministeren ikke afvise, at hendes kommende regering vil indføre stramninger på "dysfunktionelle markeder", hvor virksomheder udnytter huller i systemet.

Theresa May styrer mod et parlamentsvalg, hvor hun ifølge målinger står til en jordskredssejr, der ikke er set, siden Margaret Thatcher fik 144 mandater ved valget i 1983.

Theresa May skal efter valget forsøge at holde styr på den britiske økonomi, mens de komplicerede forhandlinger om betingelserne for den endelige udmelding af EU pågår.

Premierministeren har tidligere kaldt brexit-afstemningen for en "stille revolution", der har afsløret fejl i det moderne Storbritannien, der ikke længere kan ignoreres.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.