Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

May søger bred folkelig støtte til britisk EU-farvel

Den britiske premierminister vil lytte til en bred skare af interessenter frem mod brexit.

Det dårlige valgresultat har medført sprækker i Theresa Mays parti, hvor hun er blevet kritiseret af flere partifæller. Scanpix/Philip Toscano/arkiv
Det dårlige valgresultat har medført sprækker i Theresa Mays parti, hvor hun er blevet kritiseret af flere partifæller. Scanpix/Philip Toscano/arkiv

Den britiske premierminister, Theresa May, vil konsultere en række interessenter frem mod Storbritanniens exit fra EU.

Det vil hun gøre for at skaffe »maksimal støtte fra offentligheden«, siger hun.

»Vi skal gennemføre brexit på den rigtige måde. Det betyder, at vi skal have en aftale, der leverer varen efter sidste års afstemning. Men det skal gøres på en måde, der skaffer maksimal støtte fra offentligheden,« siger May i en pressemeddelelse.

May har været under pres fra blandt andre højtstående politikere i sit eget konservative parti, fordi hun har ført en hård kurs med hensyn til, hvordan briterne skal forlade EU.

Men May fik en vælgerlussing tidligere på måneden, da det britiske parlamentsvalg endte med, at hun mistede sit absolutte flertal.

»Mens dette vil være en regering, der konsulterer og lytter, er der ingen tvivl om, at vi vil gennemføre brexit. Det vil vi gøre i samspil med parlamentet, erhvervslivet, selvstyrerne og andre for at sikre en let overgang,« siger hun.

Tidligere tirsdag sagde den britiske finansminister, Philip Hammond, at May bør føre en mindre konfronterende tone over for EU.

Theresa May mangler efter det britiske valg otte sæder i parlamentet. Det var en stor overraskelse, at De Konservative ikke formåede at vinde et absolut flertal ved valget.

May havde inden afstemningen sagt, at hun søgte et styrket mandat fra befolkningen til at føre forhandlingerne om brexit.

Det dårlige valgresultat har medført sprækker i Mays parti, hvor hun er blevet kritiseret af flere partifæller.

Onsdag skal hun fremlægge sine politiske planer i parlamentet, før hun overhovedet har fået forhandlet et flertal på plads med det nordirske parti DUP, Det Demokratiske Unionistparti.

Det ventes, at May kan mønstre et flertal bag sig med DUP's ti sæder. Forhandlingerne om et grundlag er dog endnu ikke afsluttet.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.