Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

May sætter fem kriterier for at brexit-forhandlinger lykkes

Både Storbritannien og EU må acceptere, at ingen af dem kan få præcis, hvad de vil have, siger Theresa May.

Den britiske premierminister, Theresa May, taler fredag om sin vision for den kommende britiske exit fra EU. Reuters/Peter Nicholls
Den britiske premierminister, Theresa May, taler fredag om sin vision for den kommende britiske exit fra EU. Reuters/Peter Nicholls

Premierminister Theresa May holder fredag eftermiddag en tale om sin vision for et "ambitiøst økonomisk samarbejde" med EU.

Her siger hun, at den kommende aftale skal bestå fem forskellige prøver.

Først og fremmest skal den aftale, der bliver forhandlet på plads med EU, respektere resultatet af sidste års folkeafstemning, hvor de britiske vælgere stemte for at forlade EU.

»Det var en afstemning om at tage kontrol med vores grænser, love og penge«, siger May.

»Men det var ikke en afstemning om et fjernt forhold til vores naboer, siger premierministeren og understreger, at hun ønsker "det bredest og dybest mulige partnerskab" med EU efter skilsmissen.«

En anden af de fem prøver handler om at beskytte britiske arbejdspladser, og samtidig arbejde sammen mod et fælles mål om at sikre økonomisk vækst, fastslår premierministeren.

Hun tilføjer, at både Storbritannien og EU må acceptere, at "ingen af siderne kan få præcis, hvad de vil have". Men hun understreger, at hun er overbevist om, at parterne kan forhandle sig til enighed.

May erkender også, at den britiske adgang til EU's indre marked "vil blive mindre end den er nu", efter briterne forlader unionen.

Hun holder talen i Londons Mansion House, efter at hun torsdag havde møder med EU-præsident Donald Tusk.

De to ledere drøftede ifølge en EU-diplomat "reelle politiske problemer" i forbindelse med brexit.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.