Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

May fremlægger plan: Vi ønsker EU-borgere bliver her

Den britiske premierminister vil med EU-aftale skabe tryghed for borgere fra andre EU-lande i Storbritannien.

- Vi vil tilbyde sikkerhed for de tre millioner EU-borgere, der bor i Storbritannien, siger premierminister Theresa May i parlamentet. Reuters/Neil Hall
- Vi vil tilbyde sikkerhed for de tre millioner EU-borgere, der bor i Storbritannien, siger premierminister Theresa May i parlamentet. Reuters/Neil Hall

Theresa May slår i parlamentet i London fast, at hun vil sikre alle EU-borgeres rettigheder i Storbritannien efter briternes farvel til EU.

»Vi ønsker, at I skal blive,« siger May.

Hun understreger, at planen skal skabe tryghed for de borgere fra andre EU-lande, der aktuelt bor i Storbritannien.

Premierministeren indleder sin tale med at sige, at regeringen oprindeligt havde forsøgt at sikre en aftale for EU-borgere i Storbritannien, inden artikel 50 blev aktiveret tidligere på året.

EU-traktatens artikel 50 omhandler et medlemslands udtræden af unionen.

»Vi vil tilbyde sikkerhed for de tre millioner EU-borgere, der bor i Storbritannien,« siger May.

En lignende ordning venter hun for de britiske statsborgere, der bor i andre EU-lande.

Har man boet i Storbritannien i fem år, vil man kunne nyde rettigheder, der ligner britiske statsborgeres, siger premierministeren.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.