Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Maskine vender Obama-krydser til Romney-stemmer

Ved en fejl kunne vælgere i Pennsylvania på en bestemt valgmaskine ikke sætte kryds ved Obama. Stemmen endte i stedet hos Romney, viser en video fra en vælger.

USA: I delstaten Pennsylvania risikerer nogle demokratiske stemmer ved præsidentvalget at være endt hos republikanske Mitt Romney. Ikke fordi demokraterne er utilfredse med deres nuværende præsident, Barack Obama, men fordi en elektronisk valgmaskine ved en fejl har ændret et kryds ved Obama til en stemme på Romney. Det skriver NBC News.

Det var en vælger, som gjorde omverdenen opmærksom på den snydelystne maskine, da han lagde en video ud på nettet, hvor hans finger gentagne gange trykker på »Barack Obama«, som er oplistet lige under sin republikanske modkandidat, mens krydset dukker op ved »Mitt Romney«.

Han skriver under videoen, at han efterfølgende forsøgte at trykke på kandidaten under Obamas navn i håb om, at maskinen så ville markere den siddende præsidents navn. Men forgæves, for »Jill Stein«, kandidaten for De Grønne, blev markeret, når han trykkede på hendes navn.

Manden, der oplevede problemet, talte med sin sidemand ved en anden valgmaskine, som dog ikke havde problemer med at sætte kryds ved den rigtige kandidat.

Ifølge NBC News er fejlen blevet bekræftet, og maskinen blev efter episoden sat ud af drift. En talsmand for Pennsylvania State har dog senere på dagen oplyst, at den fejlramte maskine igen er oppe at køre efter at være blevet repareret.

Vælgeren fra Pennsylvania er ikke den eneste, som har oplevet problemer med de elektroniske valgmaskiner. I seks andre stater, heriblandt svingstaterne Ohio og Colorado, har Den Republikanske Nationale Komité sendt breve til valgtilforordnede med bekymringer om, at maskiner ved en fejl registrerede en stemme på Romney som en stemme på Obama. Derfor har komitéen bedt om at få sat fokus på problemet.

Flere republikanere mener ligeledes, at deres stemmer på Romney er endt hos Obama på den omtalte maskines skærm. Dette er dog endnu ikke blevet bekræftet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.