Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mary: Rettigheder til kvinder giver holdbar udvikling

Europarådet har en førerposition i verden, siger Mary i tale i Strasbourg i anledning af dansk formandskab.

Holdbar udvikling kan ikke opnås, hvis halvdelen af menneskeheden nægtes sine fulde menneskerettigheder og muligheder, siger kronprinsesse Mary i tale i Europarådet i Strasbourg. Reuters/Vincent Kessler
Holdbar udvikling kan ikke opnås, hvis halvdelen af menneskeheden nægtes sine fulde menneskerettigheder og muligheder, siger kronprinsesse Mary i tale i Europarådet i Strasbourg. Reuters/Vincent Kessler

Strasbourg. Lighed mellem kønnene er en grundlæggede menneskeret. Og det er afgørende for en fredelig, velstående og holdbar verden.

Det er budskabet fra kronprinsesse Mary, da hun tirsdag taler til Europarådets Parlamentariske Forsamling i Strasbourg.

»Holdbar udvikling kan ikke opnås, hvis halvdelen af menneskeheden nægtes sine fulde menneskerettigheder og muligheder,« siger Mary.

Den danske kronprinsesse taler i anledning af det danske formandskab for Europarådets ministerkomité.

Mary siger, at Europarådet sætter standarder, som resten af verden kan følge. Europarådet overvåger demokrati og menneskerettigheder i sine 47 medlemslande.

Det er også i spidsen for kampen mod sexisme og hadefuld tale, siger Mary.

»Før MeToo-bevægelsen gik verden rundt sidste år, havde Europarådets ministerkomité allerede lavet et udkast til anbefalinger til at bekæmpe sexisme,« siger hun.

Kronprinsessen siger, at lighed mellem kønnene er forbundet med højere uddannelsesniveau, bedre sundhed og stærkere økonomisk vækst.

»Med andre ord: At stræbe efter større lighed mellem kønnene er ikke bare den rigtige ting at gøre. Det er også den smarte ting at gøre,« siger hun.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.