Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Marokkansk knivstikker i Finland løj om navn og alder

En asylansøger, som angreb flere personer i Turku, havde oplyst en falsk identitet til finske myndigheder.

En marokkansk asylansøger, som 18. august dræbte to kvinder med kniv i Finland, havde givet en falsk identitet, da han kom til landet i 2016. / AFP PHOTO / Lehtikuva / Martti Kainulainen / Finland OUT
En marokkansk asylansøger, som 18. august dræbte to kvinder med kniv i Finland, havde givet en falsk identitet, da han kom til landet i 2016. / AFP PHOTO / Lehtikuva / Martti Kainulainen / Finland OUT

Turku. En marokkansk asylansøger, som 18. august dræbte to kvinder med kniv i Finland, havde givet en falsk identitet, da han kom til landet i 2016.

Han hedder Abderrahman Bouanane. Det fremgår af retsdokumenter mandag.

Han er tidligere blevet omtalt som 18-årige Abderrahman Mechkah. Også hans alder var forkert. Han er 22 år.

To blev dræbt, og otte blev såret, da Bouanane angreb i byen Turku.

Angrebet efterforskes som det første terrorangreb i nyere tid på finsk grund.

Den 22-årige er fængslet. Han har erkendt sig skyldig i angrebet, men han nægter, at det skulle være et terrorangreb.

Abderrahman Bouanane boede på et modtagecenter i Turku, da han kom til landet sidste år. Han havde fået afvist en ansøgning om asyl før angrebet.

Marokkaneren er sigtet for to drab og otte drabsforsøg. Motivet bag angrebet er fortsat uvist.

Bouanane deltog i sidste uge i et lukket retsmøde via en videoforbindelse fra et hospital, hvor han bliver behandlet for et skudsår i benet. Han blev ramt af skud under anholdelsen.

Ud over den 22-årige hovedmistænkte er tre andre fortsat fængslet i sagen, rapporterer det svenske nyhedsbureau TT. De menes at være marokkanere.

De er som Bouanane sigtet for drab og drabsforsøg med terror som formål.

En fjerde mand, som var sigtet for medvirken, er blevet løsladt igen.

Det finske sikkerhedspoliti blev tidligere i år kontaktet angående den 22-årige marokkaner, da man frygtede, at han var radikaliseret.

På trods af henvendelsen kom han ikke på politiets liste over cirka 350 personer, der overvåges.

Ifølge Deutsche Welle kom marokkaneren til Finland via Tyskland, hvor han var mistænkt for flere forbrydelser. Han skal have anvendt flere falske identiteter under sin tid i Tyskland, har det tyske nyhedsbureau dpa skrevet.

Også to af de andre mistænkte er ifølge det svenske nyhedsbureau kendt af tysk politi.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.