Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Markant flere søger asyl i Mexico efter Trump kom til

Migranter fra Mellemamerika søger asyl i Mexico. Langt færre bliver stoppet på grænsen mellem Mexico og USA.

Metalhegnet langs grænsen mellem Altar-ørkenen i Mexico og Arizona-ørkenen i USA. Langt færre migranter stoppes ved grænsen end for blot få måneder siden. Scanpix/Pedro Pardo
Metalhegnet langs grænsen mellem Altar-ørkenen i Mexico og Arizona-ørkenen i USA. Langt færre migranter stoppes ved grænsen end for blot få måneder siden. Scanpix/Pedro Pardo

Antallet af mennesker, der søger om asyl i Mexico, er steget med ikke mindre end 150 procent, siden Donald Trump blev valgt som USA's præsident.

Det viser nye tal fra den mexicanske regering.

Det tyder på, at flere migranter fra Mellemamerika vælger at søge asyl i håbet om at få lov at blive i Mexico frem for at satse på at kunne opholde sig i USA.

Siden det amerikanske præsidentvalg i november og frem til marts har den mexicanske flygtningestyrelse, Comar, modtaget 5421 ansøgninger om asyl. I samme periode et år tidligere var tallet 2148.

Eksperter understreger, at det er for tidligt at sige med sikkerhed, om den markante stigning i antallet af asylansøgninger har noget at gøre med valget af Trump.

Men tallene viser med tydelighed, at flere migranter nu forsøger at få opholdstilladelse i Mexico.

- Det syn, folk har på politiske forandringer, påvirker helt sikkert alles bevidsthed, siger Comars direktør, Cinthia Perez.

Hun siger, at Comar nu vil forsøge at få afklaret, hvad der får folk til at søge asyl i Mexico, ved at spørge mere til, om valget af Trump har indflydelse på, at flere nu søger ophold i Mexico.

Samtidig viser tal fra det amerikanske ministerium for indenlandsk sikkerhed, at antallet af migranter fra Mellemamerika, der bliver stoppet på grænsen mellem Mexico og USA, er faldet markant siden Trump blev valgt.

I marts blev lidt over tusind stoppet. Det er et fald på hele 93 procent i forhold til december.

En talskvinde for FN's Flygtningehøjkommissariat (UNHCR) i Mexico siger, at bedre forhold for de migranter, der ankommer til Mexico samt muligheden for familiesammenføring også er med til at sende antallet af asylansøgninger i vejret.

Størstedelen af de migranter, der nu søger asyl i Mexico, kommer fra lande som Honduras, Guatemala og El Salvador, der er præget af vold og uroligheder.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.