Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Marihuana kan stoppe kræftspredning

Amerikanske forskere har fundet ud af, at et stof fra hashplanten kan standse spredningen af aggressiv kræft.

Marihuana
Marihuana

USA: Amerikanske forskere har fundet ud af, at et stof, der stammer fra marihuana, kan stoppe spredningen af mange former for aggressiv kræft og potentielt undgå dødsfald som følge af sygdommen.

- Det tog os cirka 20 års forskning at nå frem til dette, men vi er meget begejstrede. Vi vil i gang med forsøg hurtigst muligt, siger en af forskerne bag opdagelsen, Pierre Desprez fra California Pacific Medical Center i San Fransisco, til Huffington Post.

Desprez, som er molekylærbiolog, har i årtier studeret genet ID-1, der forårsager spredning af kræft. Samtidig har hans kollega, Sean McAllister, undersøgt virkningen af stoffet cannabidiol, som findes i cannabisplanten. Og sammen har de to kombineret cannabidiol og celler med højt ID-1-niveau for at undersøge effekten.

- Vi fandt ud af, at cannabidiol kan »slukke« for ID-1, siger Desprez til Huffington Post.

Desprez og McAllister offentliggjorde for første gang deres forskningsresultater i 2007, og siden har de fundet ud af, at cannabidiol ikke blot virker i laboratoriet, men også på dyr.

I begyndelsen fokuserede forskerholdet desuden på brystkræft, men har nu fundet ud af, at cannabidiol virker mod mange aggressive kræftformer - for eksempel i hjernen og i prostata.

Desprez understreger, at man aldrig vil kunne få den ønskede virkning blot ved at ryge marijuana. Samtidig siger han, at forskerholdet er gået i gang med at producere stoffet syntetisk i stedet for at bruge cannabisplanter.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.