Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Manden bag teenagers mareridt fængslet i 13,5 år

En 52-årig mand er ved retten i Sydney blevet idømt 13 og et halvt års fængsel for sidste år at have monteret en bombeattrap om halsen på en 18-årig rigmandspige.

AUSTRALIEN: Først brød han ind hos en rigmandsfamilie i Sydney, derefter lagde han en påstået bombe om halsen på familiens dengang 18-årige datter, Madeleine Pulver, for til sidst at flygte til USA, hvor han senere blev anholdt og udleveret til retsforfølgelse i Australien. Tirsdag fik 52-årige Paul Peters sin straf, der lød på fængsel i 13 år og seks måneder, oplyser BBC.

Ifølge dommeren i sagen, Peter Zahra, havde den 52-årige mand udsat sit offer for nogle »helt utænkelige timer« med sin falske hals-bombe, som det tog politiet 10 timer at få analyseret og afmonteret. Det havde han ifølge retten gjort for at afpresse den velhavende familie.

Ifølge forsvarsadvokaterne led Paul Peters, som var tidligere bankmand, imidlertid af en depression og var psykisk ustabil, da han begik den desperate handling. Det skyldtes blandt andet, at han var blevet skilt fra sin kone. Desuden fremførte forsvaret, at han var blevet besat af en roman om hævn og til sidst havde svært ved at skille fiktion fra virkelighed.

Offer: Vigtig dag i dag

Ikke desto mindre var dommeren mest lydhør over for anklagernes argumentation, som lagde vægt på, at den 52-åriges mål var ren og skær afpresning. Det var Madeleine Pulver, som efterfølgende har lidt af mareridt og posttraumatisk stress, taknemmelig over, da hun mødte pressen efter domsafsigelsen.

- Jeg er klar over, at det vil tage lang tid at komme over det, der er sket. Men det var en vigtig dag i dag, fordi retssagen nu er overstået, sagde hun ifølge BBC.

Paul Peters blev i august sidste år anholdt hos sin ekskone i en forstad til byen Louisville i den amerikanske stat Kentucky og tilstod senere sin ugerning i Australien.

Han kan tidligst blive prøveløsladt efter 10 års afsoning.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.