Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mand leder på ottende år efter sin fortid

Otte år efter han blev fundet nøgen og såret i en container, har amerikanske Benjaman Kyle stadig ingen idé om, hvem han er.

Benjaman Kyle er opkaldt efter en fastfood-kæde. Det er ikke et udtryk for moderne forældres kreative navngivning af deres børn, men simpelthen fordi Benjaman Kyle har valgt at dele initialer med den Burger King-restaurant, som han for otte år siden blev fundet bagved. 

I 2004 blev Kyle trukket nøgen og blodig ud af en skraldecontainer uden nogen som helst idé om, hvem han var, eller hvordan han var havnet i containeren i den amerikanske stat Georgia.

Benjaman Kyle lider af tilbagegribende glemsel - en form for hukommelsestab, der typisk kommer af en hovedskade, og hvor patienten ikke kan huske noget fra før hovedskaden, skriver Huffington Post.

Uden foto-ID og uden CPR-nummer kan den i dag formentlig 64-årige Benjaman Kyle ikke få et job, centre for hjemløse vil ikke lade ham sove der - han kan ikke engang låne en biblioteksbog.

Kyle kan heller ikke få et nyt CPR-nummer under formodningen om, at han allerede har et.

Men otte år efter han blev fundet i containeren, har ingen pårørende tilsyneladende savnet Benjaman Kyle. Hans fingeraftryk findes ikke i nogen databaser, og hans ansigt figurer heller ikke i arkiver over savnede. Han har medvirket i flere tv-show - blandt andet Dr. Phil - men heller ikke det har givet nogle spor.

- Når man tænker over det, er det ret ynkeligt, hvis ingen leder efter en person, der er forsvundet, siger Benjaman Kyle til tv-stationen ABC

- Tænk, hvis der ikke er nogen i ens fortid, der har været vigtige nok til at lede efter én? Rent praktisk eksisterer jeg ikke. Der er ikke nogen, der leder efter mig.

Hjælp fra internettet

Men nu skal de allestedsnærværende sociale medier hjælpe Benjaman med at finde ud af, hvem han egentlig er.

Dokumentaristen John Wikstrom fra Florida State University har lavet en dokumentarfilm om den identitetsløse mand.

"Finding Benjaman" skal sammen med diverse sociale medier hjælpe Benjamin Kyle dels med at finde sin identitet og dels med at skaffe sig et CPR-nummer, så han kan blive en rigtig del af samfundet igen.

Den 21-årige dokumentarist har på hjemmesiden findingbenjaman.com oprettet en underskriftsindsamling med en anmodning til Det Hvide Hus om, at Benjaman Kyle får et nyt sygesikringsnummer. Hvis 25.000 skriver under inden 30 dage, vil Det Hvide Hus se på sagen. Allerede nu har over 10.000 skrevet under.

Siden dokumentaren "Finding Benjaman" blev udgivet, har Benjaman Kyle fået ID-kort fra staten Florida. Han har også fået et job på lokal restaurant samt fået lov til at overnatte i et skur.

De sociale medier har også haft bid. To personer mener, at de for mange år siden har set Kyle arbejde på en vaffel-restaurant i Georgia.

Ifølge ABC er Benjaman Kyle ikke den eneste, der lever i uvished. Dusinvis af amerikanere kan ikke finde pårørende efter hukommelsestab og må leve et liv uden mange rettigheder.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.