Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Maltas premierminister vinder valget trods skandaler

Vælgerne i Malta sikrer siddende premierminister, Joseph Muscat, og hans arbejderparti endnu en periode.

Joseph Muscat.
Joseph Muscat.

I skyggen af anklager om skattely har vælgerne i Malta valgt at lade premierminister, Joseph Muscat, blive siddende på posten.

Det viser resultatet fra weekendens valg ifølge nyhedsbureauet AFP.

Den 43-årige premierminister har søndag været ude og acceptere sin sejr. Han mener selv, at det er hans arbejde for at sikre landets stærke økonomiske fremgang, der har sikret ham posten for anden gang.

»Folket har klart valgt at blive på vejen mod endnu større resultater,« siger han ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Premierministeren og hans arbejderparti lider ellers under anklager om korruption, hvor hans egen kone beskyldes for at være ejer af et skuffeselskab i skattely i Panama.

Det fravristede ham dog ikke sejren ved valget, der på grund af de hårde anklager var fremrykket med et år.

Også hans politiske modstander Simon Busuttil fra Nationalpartiet har anerkendt sit nederlag.

»Jeg har lige ringet til Joseph Muscat for at indrømme mit nederlag,« skrev han på Twitter.

Det endelige valgresultat mangler stadig at blive offentliggjort, men Arbejderpartiet ser indtil videre ud til at være foran Nationalpartiet med fem procent.

Muscat har siddet på posten som premierminister siden 2013.

Han er blevet kritiseret for ikke at have fyret sin stabschef og en minister i regeringen, der har indrømmet at have skuffeselskaber i Panama, som ikke var registreret af skattemyndighederne.

Selv nægter premierministeren at have gjort noget forkert. Han har også givet et løfte om at trække sig tilbage, hvis det bliver bevist, at hans familie har hemmelige bankkonti uden for landet.

Skandalerne virker dog ikke til at have haft den store betydning for Arbejderpartiets vælgere. I stedet har den blomstrende økonomi og den historisk lave arbejdsløshed ifølge AFP været afgørende for deres stemme.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.