Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Malis præsident tævet ud af palads

Demonstranter i Malis hovedstad har stormet præsidentpaladset og tævet den midlertidige præsident. I nord fortsætter uroen og sender flygtningestrømme mod nabolandene.

Sikkerhedsstyrker i Malis hovedstad Bamako har dræbt mindst tre demonstranter, da flere hundrede mennesker stormede præsidentpaladset og angreb landets midlertidige præsident, Dioncouda Traore
Sikkerhedsstyrker i Malis hovedstad Bamako har dræbt mindst tre demonstranter, da flere hundrede mennesker stormede præsidentpaladset og angreb landets midlertidige præsident, Dioncouda Traore

Sikkerhedsstyrker i Malis hovedstad Bamako har dræbt mindst tre demonstranter, da flere hundrede mennesker stormede præsidentpaladset og angreb landets midlertidige præsident, Dioncouda Traore, oplyser Reuters.

Traore er senere blevet kørt på hospitalet.

- Han blev tæsket slemt og fik flået sit tøj i stykker, oplyser en talsmand for den militærjunta, som i sidste måned gik med til at give magten tilbage til et civilt styre.

Stormen på præsidentpaladset kom i kølvandet på demonstrationer foran paladset, hvor tilhængere af juntaens leder, Amadou Saogo, krævede at den midlertidige præsidentens mandat ikke blev forlænget de 12 måneder, det ellers er aftalt.

En gruppe officerer greb magten 21. marts i frustration over, at landets daværende ledere ikke gjorde nok for at stoppe et oprør blandt tuareg-befolkningen i nord. Lovløsheden i området har yderligere medført, at terrornetværket al-Qaeda har infiltreret oprørernes rækker og blandt andet kidnappet adskillige udlændinge.

Urolighederne har ført til flygtningestrømme mod nabolandene Mauretanien, Niger og Burkina Faso.

- Der er hårdt brug for hjælp til de udsatte børn, fortæller UNICEF Danmarks informationschef Karin Aaen, der netop har besøgt flere af flygtningelejrene i det nordlige Burkina Faso.

- Jeg mødte flokke af børn og unge, der var flygtet i hast med deres forældre, onkler eller tanter. Mange af dem var børn af uddannede forældre, de talte engelsk og var vant til et helt andet liv. Nu sad de her midt i ørkensandet i et telt, uden noget at give sig til, uden mulighed for at gå i skole, og uden at vide, hvad der skulle ske med dem i fremtiden, siger Karin Aaen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.