Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Malis hær anklages for summariske henrettelser

Hæren i Mali har udført en række summariske henrettelser i kampen for at genvinde det islamistisk kontrollerede nord, oplyser menneskeretsorganisation.

Maliske soldater kigger på en forbipasserende fransk militærenhed nær Diabaly, omkring 400 km nord for hovedstaden Bamako.
Maliske soldater kigger på en forbipasserende fransk militærenhed nær Diabaly, omkring 400 km nord for hovedstaden Bamako.

Den Internationale Føderation for Menneskerettigheder (FIDH) oplyser, at soldater fra Malis hær har udført »en serie af summariske henrettelser« i kampen for at generobre den nordlige del af landet fra islamister. Det skriver BBC.

Ifølge organisationen er nogle mennesker blevet dræbt, blot fordi de ikke havde identitetspapirer.

Mens hæren benægter påstandene, oplyser FN, at 7.100 civile siden 10. januar er flygtet til nabolande for at undslippe kampene.

Flere rapporter tyder på, at hæren i Mali, der hovedsagelig er sort, er gået målrettet efter arabere og etniske grupper fra nord, hvilket bringer et raceaspekt ind i konflikten, skriver BBC.

FIDH mener, der bør igangsættes en uafhængig undersøgelse af de påståede forbrydelser begået af maliske soldater, så de ansvarlige kan blive straffet.

Kaptajnen for den maliske hær, Modibo Traore, siger, at beskyldningerne er »helt forkerte«, men afviser at kommentere yderligere, rapporterer nyhedsbureauet AP ifølge BBC.

Frankrig startede en militær offensiv i Mali 11. januar for at hjælpe hæren med at standse en militant fremmarch med forbindelse til al-Qaeda.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.