Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Makedonien vil ændre navn for at undslippe græsk veto

Grækenland blokerer Makedoniens optagelse i EU på grund af navnestrid. Nu vil makedonerne ændre landenavn.

Makedonien er parat til at ændre navn for løse en diplomatisk konflikt med nabolandet Grækenland, der blokerer for landets optagelse i Nato og EU, siger premierminister Zoran Zaev. Scanpix/Daniel Leal-olivas
Makedonien er parat til at ændre navn for løse en diplomatisk konflikt med nabolandet Grækenland, der blokerer for landets optagelse i Nato og EU, siger premierminister Zoran Zaev. Scanpix/Daniel Leal-olivas

Skopje. Makedonien er parat til at ændre navn for at løse en diplomatisk konflikt med nabolandet Grækenland, der blokerer for landets optagelse i Nato og EU.

Grækenland har i mange år været stærkt utilfreds med naboernes insisteren på landenavnet Makedonien, hvilket blandt andet skyldes, at Makedonien også er navnet på en græsk region.

Regeringen i Makedonien er opsat på at løse denne krise, siger premierminister Zoran Zaev til nyhedsbureauet Reuters.

Den eksjugoslaviske republik har fire forslag til en navneændring:

Republikken Nordmakedonien, Det Øvre Makedonien, Vardar Makedonien og Republikken Makedonien.

Grækenland kan som alle andre medlemmer af EU og Nato nedlægge veto mod kandidatlande.

Grækerne mener, at det kan opfattes sådan, at makedonerne med landenavnet og med punkter i landets forfatning gør krav på græsk territorium.

Zaev håber, at det hele kan være løst inden et EU-møde i juni og et Nato-topmøde i juli.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.