Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Magtfuld republikaner forsvarer Trumps dekret om indrejser

Republikaneren Paul Ryan understreger i forsvar for dekret, at Trump har ansvaret for USA's sikkerhed.

Washington. Donald Trump har vakt opstandelse over hele verden med et præsidentielt dekret, hvis mål er at stoppe muslimers indrejse til USA.

Nu får den amerikanske præsident støtte fra formanden for Repræsentanternes Hus, republikaneren Paul Ryan.

- Præsidenten har ansvar for dette lands sikkerhed, siger Ryan.

Republikaneren tilføjer, at "forvirringen omkring lanceringen" af forbuddet er "beklagelig".

Syv landes borgere er omfattet af et indrejseforbud, der løber over 90 dage. Det drejer sig om Irak, Syrien, Iran, Libyen, Yemen, Sudan og Somalia.

I udgangspunktet var også personer med dobbelt statsborgerskab ramt af forbuddet, hvis de også havde statsborgerskab i et af de syv lande, hvor befolkningerne overvejende er muslimske.

Trump underskrev dekretet fredag i sidste uge.

Det forlød i amerikanske medier, at han først orienterede chefer i ministeriet for indenrigssikkerhed, kort før han satte sin underskrift på dokumentet.

Det betød, at der over hele landet var stor usikkerhed om, hvordan det skulle håndhæves.

Umiddelbart så det ud til, at politiet tolkede det sådan, at også borgere med dobbelt statsborgerskab - heraf det ene i et af de omfattede syv lande - var forhindret i at rejse ind i USA.

Tirsdag har den danske udenrigsminister sagt, at ingen danskere med dobbelt statsborgerskab vil blive berørt af det midlertidige indrejseforbud.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.