Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mager isbjørn vækker debat på Facebook: »Vågn op, verden!«

Billedet af en yderst mager isbjørn på en isflage på Svalbard er gået viralt på Facebook. Over 52.000 Facebook-brugere har delt det sørgelige billede af den hvidpelsede polarbjørn.

Billedet er taget 29. juli i år af den tyske naturfotograf Kerstin Langenberger. Hun fortæller, at hun har delt billedet for at vise, hvordan Arktis er hårdt præget af de globale klimaforandringer, der finder sted i de her år.

»Jeg offentliggjorde billedet, fordi jeg ville lade folk se denne del af Arktis. For mig er det meget tydeligt, at Arktis i stor grad forandres på grund af den globale opvarmning. Isbjørne er symbolet på klimaforandringer, alle elsker dem, så dette billede er meget stærkt. Jeg er glad og beæret over, at det har medvirket til at starte en diskussion om klimaforandringer,« fortæller hun til TV2.

Her er isbjørnen, der har har vakt så stærke reaktioner

Billedet er blevet kommenteret over 7.000 gange, og det har forarget rigtig mange, der holder af den store bjørn.

»Det sårer mig at se et dyr i så forfærdelig forfatning. Det er skrækkeligt. Vi burde alle være flove,« skriver Cathy Hubbard og bliver bakket op af Facebook-brugeren Mendi Brito.

»Det sårer mit hjerte. Vågn op, verden og se på fakta! Det her klimaforandringernes 'worst case scenario',« skriver hun.

Forskning viser, at smeltende is, skabt af høje temperaturer i verdenshavene, gør leveforholdene svære for isbjørn i polarområderne. Ifølge Nature har forskning vist, at isbjørne har sværet ved at sænke deres stofskifte og tære på deres energidepoter i sommerperioden.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.