Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mærsk: Pengekrav kan ligge bag tilbageholdelse

Det er ifølge Mærsk stadig uvist, hvorfor et af rederiets fragtskibe er tilbageholdt af de iranske myndigheder. Der kan dog være tale om en uindfriet lastekrav.

A.P. Møller - Mærsk hovedsæde på Esplanaden. Flag med det syvtakkede stjerne logo.
A.P. Møller - Mærsk hovedsæde på Esplanaden. Flag med det syvtakkede stjerne logo.

IRAN: Mærsk er stadig ikke klar over, hvorfor fragtskibet Mærsk Tigris tilbageholdes, men der kan være tale om et uindfriet lastekrav fra de iranske myndigheder over for Mærsk, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Pressemedarbejder hos Marsk Line Michael Christian Storgaard uddyber over for Berlingske Nyhedsbureau, at Mærsk endnu ikke klar over, hvad kravet består af, og hvorfor skibet tilbageholdes, men at kravet kan handle om, at Mærsk skylder penge.

Mærsk har dog endnu ikke modtaget nogen skriftlig henvendelse fra de iranske myndigheder om kravet eller tilbageholdelsen af skibet. Derfor kan selskabet endnu ikke bekræfte årsagen til tilbageholdelsen.

Mærsk Tigris kom angiveligt i problemer på sin vej gennem Hormuzstrædet, som leder ind til Den Persiske Golf, da iranske myndigheder mente, at skibet befandt sig ulovligt på Irans territorialfarvand. De beslaglagde fragtskibet efter at have affyret varselsskud. Nu ser det ud til, at de iranske myndigheder har ændret forklaring om tilbageholdelsen af skibet, hvis 24 besætningsmedlemmer kommer fra Østeuropa og Asien.

Medlemmerne af besætningen har det under omstændighederne godt oplyste Cor Radings, talsmand i Rickmers Group, som ejer Mærsk-skibet, onsdag formiddag.

»Vi har været i kortvarig kontakt med besætningen om bord, og vi har fået bekræftet, at de er i sikkerhed og i god behold,« sagde han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.