Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mænd forklædt som politifolk angriber tv-station i Kabul

Afghansk elitestyrke nedkæmper gruppe, der trænger ind i tv-bygning og dræber en og sårer 20.

Afghanske politifolk holder vagt ved den angrebne TV-station i Kabul, Afghanistan, November 7, 2017.
Afghanske politifolk holder vagt ved den angrebne TV-station i Kabul, Afghanistan, November 7, 2017.

En gruppe mænd forklædt som politifolk stormede tirsdag en privat tv-station i Afghanistans hovedstad, Kabul. En er dræbt, og mange er såret.

Islamisk Stat har taget skylden for angrebet på Shamsad TV. Det varede cirka tre timer, inden afghanske specialstyrker overmandede gerningsmændene og fik befriet de mange mennesker i bygningen.

- Angrebet er slut. Ifølge kommandanten for specialstyrken er de ansatte i bygningen blevet reddet, hedder det på Shamsad TV.

Det er det seneste i en række angreb på journalister og medier i Afghanistan.

- Dette er et angreb på mediernes frihed, men de kan ikke bringe os til tavshed, siger Shamsads nyhedsdirektør, Abid Ehsas.

TV-stationen afbrød udsendelserne, da angrebet startede. Men genoptog programmerne, efter at soldater havde sikret bygningen.

Shamsad TV oplyser, at en af angriberne sprængte sig selv i luften ved indgangen. Andre blev skudt og såret af en anden angriber, der fortsatte op til bygningens tag, hvorfra han beskød soldaterne.

En nyhedsoplæser, som har hænderne bundet ind efter at have skåret sig på glas under flugt, fortæller seerne, at 20 af hans kolleger er såret. Seks er livsfarligt såret.

- Jeg var på mit kontor, da gerningsmændene iført politiuniformer angreb bygningen, fortæller Ehsas.

- De dræbte en af vore vagter, trængte ind i bygningen og startede med at skyde, siger han.

TV-stationen havde ikke på forhånd modtaget nogen trusler fra ekstremister.

Ifølge BBC var der cirka 100 personer i bygningen.

Taliban udsendte undervejs en erklæring, hvori det hed, at den afghanske oprørsbevægelse ikke stod bag.

Angrebet er det seneste i en række mod afghanske journalister og mediefolk.

Ifølge AJSC, der overvåger forholdene for medier, har der i første halvår i år været et opsving i voldelig angreb på medier i Afghanistan.

Sidste år blev mindst 13 mediefolk dræbt.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.