Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Madeleine McCanns forældre mister millionerne

Den portugisiske efterforsker, som har beskyldt McCann-parret for at være involveret i datterens forsvinden, skal alligevel ikke betale 4,5 millioner kroner i erstatning for injurier.

Arkivfoto: Gerry og Kate McCann tilbage i 2010, hvor de poserer med billeder af deres forsvundne datter.
Arkivfoto: Gerry og Kate McCann tilbage i 2010, hvor de poserer med billeder af deres forsvundne datter.

Var Madeleine McCanns forældre involveret i datterens forsvinden?

Det hævdede Goncalo Amaral, en af de ledende betjente i efterforskningen af den lille piges forsvinden, i sin bog fra 2008, »The truth of the lie« (»Sandheden om løgnen«, red.).

En påstand så krænkende, at forældreparret for flere år siden beskyldte betjenten for injurier og fik medhold i retten. I hvert fald i første omgang.

I 2015 blev betjenten dømt til at betale 606.000 euro, det svarer til 4,5 millioner kroner, til McCann-parret. Goncalo Amaral ankede dommen og blev i den efterfølgende retssag frifundet med henvisning til, at udlægningerne i bogen er beskyttet af loven om ytringsfrihed. Og den afgørelse har Portugals højesteret nu stadfæstet, skriver Sky News.

McCann-parret har kun én mulighed tilbage

Dermed afgjorde Højesteret, at betjentens ytringer om Gerry og Kate McCann ikke er injurierende, men holder sig inden for »de acceptable grænser i et åbent, demokratisk samfund«, refererer mediet.

Amaral har hele tiden fastholdt, at hans påstande i bogen udsprang af det materiale, han og det øvrige efterforskningshold havde adgang til i forbindelse med efterforskningen.

Ganske som i Danmark er Højesteret i Portugal den højeste retslige instans.

McCann-parret har dog fortsat en enkelt mulighed tilbage for at vinde sagen, men skal i så fald appellere afgørelsen til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, oplyser Sky News.

Konspirationsteorier på stribe

Den treårige Madeleine McCann forsvandt 3. maj 2007 under en ferie med sin familie i Portugal.

Familien boede i en ferielejlighed i Praia da Luz ved Algarve-kysten, og »Maddie« forsvandt fra lejligheden, hvor hun sov sammen med sine to yngre søskende, mellem klokken 21.30 og 22, hvor forældrene var på restaurant.

Pigens forsvinden har efterfølgende været et mysterium, og et hav af konspirationsteorier har set dagens lys. Blandt andet er der blevet spekuleret i, om det var den britiske pige, der var dukket op, da politiet i Australien i 2015 fandt et barnelig i en kuffert.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.