Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Maddie-kopi skal DNA-testes

En lille pige, der ligner den forsvundne Madeleine McCann, er blevet spottet i New Zealand. Hun skal nu DNA-testes.

ARKIVFOTO. Disse to billeder udsendt af britisk politi viser Madeleine, som hun så ud, da hun forsvandt, og hvordan hun formentlig ser ud i dag, hvis hun fortsat er i live.
ARKIVFOTO. Disse to billeder udsendt af britisk politi viser Madeleine, som hun så ud, da hun forsvandt, og hvordan hun formentlig ser ud i dag, hvis hun fortsat er i live.

I snart seks år har den lille britiske pige Madeleine McCann været forsvundet. Nu vil politiet dna-teste en lille pige, der til forveksling ligner den forsvundne ’Maddie’, skriver bt.dk.

Pigen, der skal DNA-testes kommer fra det sydlige New Zealand, hvor der gennem årene flere gange har været meldinger om, at nogen har set ’Maddie’, der forsvandt den 3. maj 2007 under en ferie i Portugal med sine forældre.

Ind til videre har ingen af henvendelserne fra New Zealand eller resten af verden dog ført noget med sig.

Men nytårsaftensdag blev pigen, der ligner ’Maddie’, igen spottet på den sydlige del af New Zealand i byen Queenstown. Det var en ekspedient i en forretning, der fik øje på den lille pige, der kom ind sammen med en mørk-håret mand.

- Hun havde den samme øjenfejl som Madeleine. Kun en meget lille del af befolkningen har samme fejl, og jeg kiggede så meget på den, at jeg glemte, hvad de købte, fortæller ekspedienten ifølge telegraph.co.uk.

Selv om det New Zealandske politi kort efter meddelte, at man var overbevist om, at det sete barn ikke var den efterlyste britiske pige, så bliver nu alligevel taget en DNA-test af pigen.

Det britiske politi har nemlig forlangt DNA-testen for at være fuldkommen sikker på den lille piges identitet.

Siden ’Maddies’ forsvinden har der været store spekulationer om, hvad der er sket med hende, skriver bt.dk. Hendes forældre Gerry og Kate McCann har hele tiden været sikre på, at deres datter fortsat er i live, og sidste år genoptog britisk politi et samarbejde med portugisisk politi med henblik på at genåbne sagen.

En tidligere britisk topdetektiv fra Scotland Yard har desuden lavet sin egen rapport om sagen, og han mener, at der er god chance for, at den lille pige kan have været blevet ’stjålet’ for en familie , der brændende ønskede sig et barn. I så fald mener han, at ’Maddie’ i dag kan bo i Brasilien eller på Madeira.

Det britiske politi udsendte sidste år nye computerbilleder af Madeleine, som hun ville se ud nu som niårig. Hvis Madeleine er i live i dag, vil hun fylde ti år til august.

Ifølge telegraph.co.uk afgav den lille pige og hendes familie frivilligt dna-prøven.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.