Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Macrons nærmeste rådgivere er på vej mod ministerposter

Inderkredsen omkring Frankrigs kommende leder består både af unge og politiske veteraner.

Den kommende franske præsident, Emmanuel Macron (th.) sammen med en af sine nærmeste rådgivere - 65-årige François Bayrou, som i en lang årrække har været selve symbolet på midten i fransk politik.
Den kommende franske præsident, Emmanuel Macron (th.) sammen med en af sine nærmeste rådgivere - 65-årige François Bayrou, som i en lang årrække har været selve symbolet på midten i fransk politik.

Centrumpolitikeren Emmanuel Macron, som er Frankrigs yngste leder siden Napoleon, har haft en lille gruppe af personer i 30'erne, som sine nærmeste og vigtigste rådgivere under sin vellykkede valgkampagne.

Flere politiske veteraner er dog gradvist blevet inddraget i den kommende præsidentens indercirkel, hvor flere anses for at være fremtidige ministre.

Den 54-årige Richard Ferrand blev Macrons højrehånd allerede i 2015, hvor han hjalp den daværende økonomiminister med at få en afgørende lov om afregulering gennem parlamentet.

Ferrand, der ligesom Macron har en fortid i socialistpartiet og nu står i spidsen for bevægelsen »La Republique En Marche« (»Republikken i Bevægelse«, red.), er en mulig premierminister under Macron.

»Jeg er ikke kun Emmanuel Macrons kollega. Jeg er hans ledsager på en rejse,« siger Ferrand, som er fra det sydvestlige Frankrig og søn af en stukkatør og en butiksassistent.

Ferrand er en erfaren mand med hensyn til at skabe reformer i den private sektor. Han fik vendt udviklingen i det fallerede sygesikringsselskab Mutuelles de Bretagne.

Han bliver samtidig fremhævet for sin store forståelse for arbejdet og dynamikken i en regering.

Blandt de andre personer, som er meget tæt på Macron, er den 52-årige EU-parlamentariker Sylvie Goulard.

I Bruxelles var hun rådgiver for Romano Prodi, da han var formand for EU-Kommissionen. Hun bliver anset for at være en mulig fremtidig udenrigsminister.

Den kendte økonom Jean Pisani-Ferry, der stiftede den indflydelsesrige tænketank Bruegel i Bruxelles, sluttede sig til Macron i 2016 for at udvikle et økonomisk program med gennemgribende reformer.

Dertil kommer den 65-årige François Bayrou, som i en lang årrække har været selve symbolet på midten i fransk politik, og som selv har stillet op til tre præsidentvalg.

Endelig er der den 64-årige Brigitte Macron - den kommende førstedame - som rådgiver og godkender alle vigtige taler. Den kommende præsident kalder hende sin »mentor og inspiration.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.