Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Macron vil holde hård tone i første møde med Putin

Fransk-russisk topmøde finder sted på Versailles uden for de sædvanlige rammer ved bilaterale præsidentmøder.

Arkivfoto: Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, er indstillet på at holde en hård tone ved et møde mandag med Ruslands præsident, Vladimir Putin, på Versailles uden for Paris.
Arkivfoto: Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, er indstillet på at holde en hård tone ved et møde mandag med Ruslands præsident, Vladimir Putin, på Versailles uden for Paris.

Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, er indstillet på at holde en hård tone ved et møde mandag med Ruslands præsident, Vladimir Putin, på Versailles uden for Paris.

Under valgkampagnen beskyldte Macrons stab russiske medier for at forsøge indblanding i Frankrigs demokratiske proces.

Macrons højreorienterede modkandidat, Marine Le Pen, opfordrede under valgkampen til tættere franske relationer med Rusland og accepterede Moskvas annektering af Krimhalvøen fra Ukraine.

Derimod var Macron optaget af at forstærke forholdet mellem Frankrig og Tyskland og således styrke EU.

Da Macron blev indsat i præsidentembedet for to uger siden, sagde han, at en dialog med Rusland har vital betydning for en række internationale kurser.

Men der er mistillid mellem parterne, og drøftelser mellem Putin og Macron om Syrien og Ukraine bliver vanskelige.

Også økonomiske spørgsmål er på dagsordenen. Frankrig er en stor investor i Rusland.

Mødet på Versailles er arrangeret, så det falder sammen med en stor udstilling om den russiske zar Peter den Stores besøg i Frankrig i 1717.

Udstillingen markerer 300 år med diplomatiske forbindelser mellem Frankrig og Rusland og åbnes af Putin og Macron.

Dermed mødes de to ledere uden om de mere traditionelle rammer, der ellers er ved bilaterale præsidentmøder.

Det er første gang i fem år, at Putin mødes bilateralt med en fransk leder.

Det var ellers planen, at Putin i efteråret 2016 skulle have besøgt den daværende franske præsident, François Hollande. Men uenighed om Syrien førte til en aflysning af det planlagte møde.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.