Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Macron truer med at angribe i Syrien

Der er indikationer på kemiske våben mod civile i Syrien. Bekræftes de, vil Frankrig angribe, siger præsident.

Frankrig vil angribe i Syrien, hvis det bevises, at kemiske våben er anvendt mod civile. Hvad angår kemiske våben har jeg sat en grænse, og den står jeg ved, siger præsident Emmanuel Macron. Reuters/Pool
Frankrig vil angribe i Syrien, hvis det bevises, at kemiske våben er anvendt mod civile. Hvad angår kemiske våben har jeg sat en grænse, og den står jeg ved, siger præsident Emmanuel Macron. Reuters/Pool

Frankrig vil angribe i Syrien, hvis det bevises, at kemiske våben er anvendt mod civile, siger præsident Emmanuel Macron.

- Vi vil angribe det sted, hvorfra affyringen er sket, og hvorfra angrebene blev organiseret, siger præsidenten.

Macron står ved den grænse, han tidligere har fastsat, siger han til det pressekorps, som følger den franske præsident.

- I øjeblikket har vores efterretningstjenester og væbnede styrker ikke fastslået, at kemiske våben - som fastsat i traktaterne - er blevet brugt imod civilbefolkningen, siger Emmanuel Macron.

I et telefoninterview sidste fredag med Ruslands præsident, Vladimir Putin, udtrykte den franske præsident bekymring over tegn på, at der er brugt klorbomber mod civile i Syrien.

Organisationen for Forbud mod Kemiske Våben (OPCW) har via FN-indsamlede prøver fra et angreb i Ghouta konkluderet, at der i flere tilfælde er brugt kemiske våben.

Også ved angreb i byerne Khan Sheikhoun og Khan al-Assal blev der ifølge OPCW brugt nervegas.

Syrien har gentagne gange afvist, at regeringsstyrkerne skulle anvende kemiske våben. Landet beskylder oprørsgrupper for at stå bag de kemiske angreb.

Rusland, som støtter styret i Syrien, har også afvist, at det var den syriske regerings styrker, som udførte kemiske angreb. Russerne har forsøgt at så tvivl om undersøgelserne fra OPCW.

Det syriske regime gik efter Ghouta-angrebet i 2013 med i OPCW. Her skrev styret under på, at landets kemiske våbenlagre skulle tilintetgøres for altid.

Men våbeninspektører har fundet beviser for, at der stadig anvendes kemiske våben i Syrien.

Blandt andet er der systematisk brugt tøndebomber med klor og sarin. Inspektørerne siger, at der fra landets øverste ledelse er givet ordre til at bruge de kemiske våben.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.