Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Macron og Sherin Khankan drøfter stormøde for kvindeimamer

Frankrigs præsident er interesseret i idé om møde for kvindeimamer og kritiseres for møde med Sherin Khankan.

Frankrigs præsident er interesseret i idé om møde for kvindeimamer og kritiseres for møde med Sherin Khankan.
Frankrigs præsident er interesseret i idé om møde for kvindeimamer og kritiseres for møde med Sherin Khankan.

Den franske præsident har haft besøg af den danske imam Sherin Khankan, som præsenterede sin idé om at holde en konference for kvindelige imamer fra hele verden.

»Statschefen udtrykte interesse for idéen, og han lovede at følge op,« siger Khankan ifølge den franske avis L'Express.

Den danske imam var mandag inviteret til møde i Élyséepalæet sammen med den franske rabbiner Delphine Horvilleur.

Macron havde inviteret de to kvinder for at drøfte islams rolle i Vesten og for at få inspiration til, hvordan man bedre kan skabe dialog mellem forskellige befolkningsgrupper, skriver den franske avis.

Khankan siger efter mødet, at Marokko vil være en god vært for en konference for kvindelige imamer, da det nordafrikanske land allerede har en ny generation af kvindelige forkyndere.

Den franske præsident kritiseres fra flere sider for at have inviteret den danske imam.

Lydia Guirous, som er talskvinde for Republikanerne, langer ud efter Macron, med henvisning til at han mødes med en imam få dage efter et islamistisk angreb i et supermarked i Sydfrankrig.

»I kølvandet på attentaterne i Trèbes kan Emmanuel Macron ikke finde på noget bedre at foretage sig end at tage imod en dansk imam, som forsvarer fupnummeret "islamisk feminisme",« skriver Guirous på Twitter.

Talskvinden, som har algerisk oprindelse, har i en bog skrevet om »alt for mange dårligdomme« i verden, der sker i islams navn.

Også den jødiske avis Le Monde Juif kritiserer invitationen til Khankan under overskriften "skammeligt".

Af artiklen fremgår det, at den danske imam mener, at Israel er en "terrorstat".

Det sker med henvisning til en artikel i Kristeligt Dagblad i 2014, da imamen stillede spørgsmålet, om det var på tide at diskutere, "om Israel er en terrorstat".

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.