Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Macron ønsker Putin succes med modernisering af Rusland

Putin siger, at beskyldninger om, at Kreml står bag nervegiftangreb i Storbritannien ikke er underbygget.

Guillaume Souvant/Pool via Reuters
Guillaume Souvant/Pool via Reuters

Ruslands præsident, Vladimir Putin, der mandag talte i telefon med Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, siger, at beskyldninger om, at Kreml står bag nervegiftangreb i Storbritannien, ikke er underbygget.

Macron ønskede Putin »succes med moderniseringen af Rusland«, men han opfordrede også indtrængende den russiske ledelse til kaste lys over det »uacceptable« attentatforsøg i Storbritannien, hedder det i en erklæring fra den franske præsidents kontor.

I en meget omhyggeligt formuleret erklæring, hvor Putin ikke blev direkte lykønsket med sin valgsejr, udtrykker den franske leder også bekymring over udviklingen i Syriens borgerkrig.

Han gav udtryk for et ønske om en »konstruktiv dialog mellem Rusland, Frankrig og Europa«.

Men i forhold til nervegiftangrebet på dobbeltspionen Sergej Skripal og hans datter i den engelske by Salisbury fastholdt Macron en hård tone.

Han opfordrede indtrængende Rusland til at genvinde kontrol over ethvert program, som ikke er blevet registreret hos Organisationen for Forbud mod Kemiske Våben (Opcw).

Han informerede Putin om hvilket forholdsregler, der er truffet for at beskytte den almindelige befolkning.

Macron forsøger en vanskelig balancegang i forhold til den russiske leder. Han mener, at det er afgørende at opretholde relationerne til Putin, hvis der skal findes løsninger på konflikterne i Syrien og Ukraine.

Den britiske udenrigsminister, Boris Johnson, sagde mandag ved ankomsten til et EU-møde i Bruxelles, at de russiske benægtelser i sagen om nervegiftangrebet bliver stadig mere absurde.

»12 år efter mordet i London på den afhoppede russiske efterretningsofficer Aleksandr Litvinenko "narrer de ikke længere nogen". Det er en klassisk russisk strategi at forsøge at skjule sandhedens nål i en høstak af løgne og forvirring,« siger Boris Johnson.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.