Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Macron kalder kamp mod islamistisk terror højeste prioritet

Bekæmpelsen af islamistisk terrorisme er helt central for Frankrig, siger Macron i tale til ambassadører.

Bekæmpelsen af islamistisk terrorisme er helt central for Frankrig, siger Macron i tale til ambassadører.
Bekæmpelsen af islamistisk terrorisme er helt central for Frankrig, siger Macron i tale til ambassadører.

Frankrig har de seneste år været ramt af flere angreb begået af jihadister, og det har højeste prioritet at bekæmpe »islamistisk terror«.

Det siger den franske præsident i en tale i Paris til de franske ambassadører i udlandet.

»Sikkerhed for folket betyder, at bekæmpelsen af islamistisk terrorisme er vores højeste prioritet,« siger Emmanuel Macron.

Frankrig planlægger næste år at være vært for en international konference til bekæmpelse af terrorfinansiering. Præsidenten nævner ikke noget om, hvem der ventes at deltage.

Konferencen skal afholdes i begyndelsen af næste år.

»Hvis vi vil opnå resultater i kampen mod terrorisme og terrorfinansiering, så må vi arbejde sammen med alle og blive enige om en tidsplan med klart definerede prioriteter,« siger Macron.

Det blodigste angreb i nyere tid ramte Paris i november 2015, da 130 personer blev dræbt i koordinerede angreb flere steder i den franske hovedstad.

I talen til diplomaterne kommer præsidenten omkring en række aktuelle emner.

Macron siger også, at Frankrig har opnået "konkrete" resultater fra Rusland i bestræbelserne på at begrænse brugen er kemiske våben i Syrien.

Han fortæller, at han ønsker en kontaktgruppe for Syrien med de øvrige permanente medlemmer af FN's Sikkerhedsråd.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.