Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Macron åbner for at lade briterne blive i EU

Døren står altid åben, siger Frankrigs præsident efter møde med briternes premierminister, Theresa May.

Hvis briterne skulle fortryde at have stemt for at forlade EU, så er de velkommen til at skifte mening. / AFP PHOTO / CHRISTOPHE ARCHAMBAULT
Hvis briterne skulle fortryde at have stemt for at forlade EU, så er de velkommen til at skifte mening. / AFP PHOTO / CHRISTOPHE ARCHAMBAULT

Hvis briterne skulle fortryde at have stemt for at forlade EU, så er de velkommen til at skifte mening.

Det er budskabet fra Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, efter et møde tirsdag med den britiske premierminister, Theresa May.

- Selvfølgelig står døren altid åben, så længe forhandlingerne om brexit ikke er afsluttede, siger Macron på et fælles pressemøde i Paris.

I samme ombæring slår han dog fast, at han respekterer det britiske folks beslutning - og at han håber, at forhandlingerne om brexit vil kunne gå i gang hurtigst muligt.

Theresa May var op til sidste års folkeafstemning om fortsat britisk medlemskab af EU tilhænger af at blive i unionen. Men hun har lovet at følge folkets ønske og trække Storbritannien ud af det europæiske samarbejde.

På pressemødet slår May fast, at tidsplanen for de kommende brexit-forhandlinger holder, selv om udfaldet af det britiske valg blev anderledes, end premierministeren havde håbet.

Dermed bekræfter hun, at det første møde finder sted i næste uge.

På den hjemlige front kæmper May ellers fortsat med at danne en regering.

Hendes parti mistede sit absolutte flertal ved sidste uges parlamentsvalg. Valget havde hun udskrevet i håb om at forstærke sit mandat op til EU-forhandlingerne.

På tirsdagens møde blev Macron og May også enige om at iværksætte en handlingsplan mod terror.

Planen indebærer blandt andet at få selskaber bag sociale medier til at gøre mere for at bekæmpe radikalisering på internettet.

- Vi vil gå sammen med teknologiselskaber om denne vitale dagsorden, siger Theresa May.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.