Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Målinger: Meget tæt løb mellem blokkene i Sverige

Valgstedsmålinger giver socialdemokrater hver fjerde stemme, men er uenige om Sverigedemokraternas opbakning.

Statsminister Stefan Löfven (S) på valgaftenen.
Statsminister Stefan Löfven (S) på valgaftenen.

Socialdemokraterna er Sveriges største parti efter søndagens valg, viser en valgstedsmåling fra den svenske tv-station SVT, der giver partiet 26,2 procent af stemmerne.

Sverigedemokraterna bliver næststørst med en opbakning på 19,2 procent, viser SVT's valgstedsmåling. Moderaterna får 17,8 procent, viser målingen.

Kort forinden havde en valgstedsmåling fra svensk TV4 givet Socialdemokraterna 25,4 procent og Moderaterna 18,4 procent.

Sverigedemokraterna bliver her tredjestørste parti med 16,3 procent.

Målingen fra TV4 viser, at de rødgrønne partier tilsammen får flere stemmer end den borgerlige alliance. De rødgrønne har fået 41 procent mod alliancens 40,1 procent.

SVT's valgstedsmåling viser i højere grad dødt løb mellem de to blokke med 39,4 procent til de rødgrønne partier og 39,6 procent til den borgerlige alliance.

Vänsterpartiet får 9,0 procent, mens Miljöpartiet med 4,2 procent ligger faretruende tæt på spærregrænsen, som i Sverige er på fire procent.

I den borgerlige lejr får Centerpartiet 8,9 procent, Liberalerna 5,5 og Kristdemokraterna 7,4 procent, viser SVT's valgstedsmåling.

I TV4's måling får Vänsterpartiet 9,8 procent, og Miljöpartiet holder god afstand til spærregrænsen med 5,8 procent.

Centerpartiet får sit bedste valgresultat i 30 år med 9,4 procent, viser målingen.

Kristdemokraterna får 6,6 procent og Liberalerna 5,7 procent, viser TV4's valgstedsmåling, hvor 5591 svenske vælgere er blevet spurgt.

SVT's valgstedsmåling omfatter dobbelt så mange vælgere - 11.630 i alt - som ved valgsteder over hele landet er blevet spurgt om, hvilket parti de har stemt på.

Valgstedsmålinger, der også kaldes exit polls, er i modsætning til en meningsmåling baseret på svar fra vælgere, som har afgivet deres stemme.

/ritzau/

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.