Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Måling: Et stort flertal af svenskerne støtter EU

Sverige bryder tendensen med vigende opbakning til medlemskab i andre EU-lande. Her vokser støtten til EU.

De EU-kritiske i Sverige bliver færre, viser måling for Göteborg-Posten. Free/Colourbox
De EU-kritiske i Sverige bliver færre, viser måling for Göteborg-Posten. Free/Colourbox

Uanset den britiske folkeafstemning om for eller imod EU, så er støtten til det europæiske samarbejde fortsat stor i Sverige.

72 procent af svenskerne siger, de ønsker, at Sverige skal forblive i EU, fremgår det af en måling fra Sifo for Göteborg-Posten.

Kun 17 procent ønsker, at Sverige skal melde sig helt ud af EU, mens 11 procent er tvivlere.

Flere samfundsforskere siger til avisen, at det viser en trend med øget opbakning til EU.

- Vi har i virkeligheden i hele 2000-årene set en stor nedgang i personer, som er udtalt kritiske og ønsker, at Sverige skal forlade EU, siger Linda Berg, der leder centeret for Europa-forskning ved Göteborg universitet.

Ved folkeafstemningen om EU-medlemskabet i 1994 var det kun lige, at et flertal støttede, at Sverige skulle med. Her stemte 52,3 procent ja.

Sverige bryder med en tendens til vigende opbakning, som er set andre i mange andre EU-lande.

Den seneste EU-måling i Danmark handler ikke om for eller imod. Epinion spurgte tidligere på måneden for DR Nyheder, hvor mange der ønskede en folkeafstemning om fortsat medlemskab af EU.

Her svarede 42 procent ja til en afstemning, mens 37 procent var imod. Da Epinion spurgte i februar, var det kun 37 procent, der ønskede en folkeafstemning.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.