Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Lynet slår ned i Peterkirken efter pavens exit

Den katolske højborg - Vatikanet - blev rystet ikke færre end to gange mandag. Først annoncerede pave Benedikt XVI sin fratrædelse. Senere slog lynet ned i Peterskirkens berømte kuppel.

Den katolske højborg - Vatikanet - blev rystet ikke færre end to gange mandag. Først annoncerede pave Benedikt XVI sin fratrædelse, og senere slog lynet ned i Peterskirkens berømte kuppel. Det skriver bt.dk.

Se, lynet slå ned her (eksternt link)

Godt nok havde den 85-årige pave Benedikt XVI tilsyneladende selv forberedt sig i noget tid på, at han ville træde tilbage fra sit embede. Paven har gennem de seneste år været svækket af både hjerte- og gigtproblemer, og hans smerter har været tiltagende. Faktisk har det været så slemt, at paven den seneste tid er blevet kørt på en lille vogn til og fra sit alter i Basilikaen.

Og det kom da også som en overraskelse for de fleste, at den aldrende pave, valgte at stoppe.

- Det er kommet som noget af en overraskelse. Vi har måttet organisere os ret hurtigt, fortalte Vatikanets talsmand Federico Lombardi, ifølge den britiske avis Daily Mail, kort efter paven havde talt.

- Vi var ikke blevet advaret om, hvad det var paven ville annoncere. Meddelelsen var krystalklar, og vi må nu gennemgå den ord for ord, tilføjede han.

Pave Benedikt blev valgt til pave som 75-årige tilbage i 2005, efter den forrige pave, Johannes Poul II, døde.

Allerede dengang var det spektakulært, at valget faldt på netop Benedikt. Han slog nemlig rekorden for at være den ældste indsatte pave i 300 år, skriver Daily Mail.

Og spektakulært skulle det åbenbart også være, når Benedikt sluttede. For med sin afgang, er han den første pave i mere end 600 år, der træder tilbage. Ikke siden pave Gregory XII trådte tilbage i 1415, har en pave trukket sig fra embedet.

Pave Benedikt begrundede mandag selv sin afgang med, at han ' ikke længere var stand til varetage sine officielle pligter grundet hans høje alder'. Han tilføjede, at beslutningen havde været helt og holdent hans egen. Blandt andet har paven angiveligt haft svært ved at knæle grundet sin gigt.

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-21421810

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.