Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Lydklip afslører: Islamisk Stat opfordrer til flere terrrorangreb i Europa

Talsmand for Islamisk Stat lykønsker på lydklip tilhængere med angreb og opfordrer til flere.

RB PLUS Islamisk Stat taber terræn i både Syrien og Irak- - ARKIVFOTO 2014 af Islamisk Stats flag i Syrien- - Se RB 28/5 2016 16.11. IS vil ligesom al-Qaeda fortsætte angreb mod Vesten, selv om gruppen nedkæmpes i Syrien og Irak, vurderer ekspert. Scanpix
RB PLUS Islamisk Stat taber terræn i både Syrien og Irak- - ARKIVFOTO 2014 af Islamisk Stats flag i Syrien- - Se RB 28/5 2016 16.11. IS vil ligesom al-Qaeda fortsætte angreb mod Vesten, selv om gruppen nedkæmpes i Syrien og Irak, vurderer ekspert. Scanpix

Kairo. Islamisk Stat opfordrer bevægelsens tilhængere til at angribe USA, Europa, Rusland, Asien og Australien, siger en talsmand i en lydklip på internettet ifølge Reuters.

Talsmanden lykønsker tilhængere med angreb i Iran. Han opfordrer til yderligere angreb i Irak og Syrien under ramadanen, som varer en måned, og som begyndte sidst i maj.

Lydklippet blev lagt ud mandag på Islamisk Stats kanal på Telegram, som er en krypteret app.

Lydklippet tillægges den militante officielle talsmand, Abi al-Hassan al-Muhajer.

Optagelsens autenticitet er ikke umiddelbart blevet bekræftet af uafhængige kilder. Men stemmen er den samme som tidligere erklæringer fra den pågældende talsmand.

- Oh løver fra Mosul, Raqqa og Tal Afar. Gud velsigne disse rene favne og lysende ansigter. Angrib hedninge og frafaldne og bekæmp dem med en mands styrke, hedder det i budskabet, hvor ordet frafaldne henviser til Mellemøstens shiamuslimer.

- Til troens og overbevisningens brødre i Europa, Rusland, Australien og andre. Jeres brødre i jeres lande har gjort det godt. Hav dem som forbilleder og gør, hvad de har gjort, hedder det.

Erklæringen indeholder blandt andet henvisninger til et dobbeltangreb i Iran, hvor i alt 12 blev dræbt, og 43 blev såret. Også de nylige angreb i Manchester og London henvises der til.

Otte mennesker mistede livet i forbindelse med angrebet i London tidligere på måneden. Et angreb begået af en selvmordsbomber i Manchester 22. maj kostede 22 mennesker livet.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.