Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Lufthavn på Bali er lukket på tredje døgn efter vulkanudbrud

Den internationale lufthavn i Denpasar på den indonesiske ferieø Bali åbner tidligst torsdag morgen lokal tid.

Store askeskyer har betydet, at den internationale lufthavn på Bali nu holder lukket på tredje døgn.
Store askeskyer har betydet, at den internationale lufthavn på Bali nu holder lukket på tredje døgn.

Denpasar. De tusindvis af mennesker, der skulle være fløjet hjem fra Bali i løbet af de seneste par dage, må væbne sig med yderligere tålmodighed.

Det står klart, efter at den internationale lufthavn i Denpasar på Bali er blevet lukket i endnu et døgn som følge af vulkanen Agungs udbrud.

Lufthavnen fortsætter dermed med at være lukket på tredje døgn, efter at den tidligt mandag morgen lokal tid lukkede på grund af askeskyer fra vulkanudbrud på den indonesiske ferieø.

Lufthavnen åbner nu tidligst igen torsdag morgen lokal tid, oplyser Arie Ahsannurohim, der er talsmand for lufthavnen på Bali.

Vulkanen gik for første gang i udbrud tirsdag i sidste uge, hvilket sendte en del aske op i himlen. Et udbrud lørdag resulterede dog i en endnu større askesky, der nu altså har lukket lufthavnen i Denpasar på tredje døgn.

En lignende situation opstod i Europa i 2010, hvor vulkanen Eyjafjallajökull gik i udbrud i Island og lammede store dele af den europæiske flytrafik.

I løbet af tirsdagen blev i alt 440 flyafgange aflyst på Bali. De fly skulle have transporteret flere end 59.500 passagerer.

Vulkanen Agung er fortsat aktiv, og tirsdag lød meldingen, at vulkanen er gået ind i en kritisk fase. Eksperter mener således, at et nyt stort udbrud kan være lige om hjørnet.

Alarmberedskabet på den indonesiske ferieø er fortsat på højeste niveau, og omkring 40.000 mennesker er blevet evakueret fra et område i ti kilometers radius af vulkanen. I alt forventes 100.000 at skulle evakueres.

De lokale, der har forladt deres hjem, er blandt andet flygtet til mere end 200 evakueringscentre rundt om på øen.

/ritzau/AP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.