Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Lufthavn i Bangkok stopper britisk journalist med krigsvåben

46-årige Anthony Cheng blev sammen med en tysk kollega anholdt mandag, da de var på vej til Irak.

En britisk journalist er sammen med en tysk kollega blevet stoppet i Suvarnabhumi-lufthavnen i Bangkok. Journalisten var i besiddelse af tre gasmasker og fire beskyttelsesplader til panserede veste.
En britisk journalist er sammen med en tysk kollega blevet stoppet i Suvarnabhumi-lufthavnen i Bangkok. Journalisten var i besiddelse af tre gasmasker og fire beskyttelsesplader til panserede veste.

En britisk journalist, som var på vej til Irak med gasmasker og beskyttelsesudstyr i bagagen, vil tirsdag blive sigtet for ulovlig våbenbesiddelse i Thailand.

En politiefterforsker i det asiatiske land bekræfter, at 46-årige Anthony Cheng blev anholdt i lufthavnen Suvarnabhumi i Bangkok mandag.

- Han vil blive sigtet for at have krigsvåben uden licens, siger Somchart Maneerat.

Briten havde ifølge politiet tre gasmasker og fire plader til beskyttelsesveste i sin bagage. Det er ulovligt i Thailand.

Anthony Cheng rejste sammen med en tysk kollega, Florian Witulski, som også blev anholdt. Den 31-årige tysker blev løsladt mod kaution tirsdag.

Cheng skulle via Tyrkiet til Irak på en opgave for den engelsksprogede tv-kanal CCTV News i Kina.

Den britiske journalist risikerer fængsel i op til fem år, hvis han findes skyldig, forklarer Somchart Maneerat.

Witulski har sagt, at de to journalister ikke kendte Thailands våbenlov. De to havde flere gange tidligere medbragt samme udstyr i lufthavne uden problemer, siger tyskeren.

Gasmasker og beskyttelsesveste betragtes som krigsvåben i det asiatiske land. Den slags kræver en licens.

Masker og beskyttelsesplader, der kan beskytte mod splinter fra artilleribeskydning, benyttes ofte af journalister i krigszoner.

For to år siden blev en fotojournalist anholdt i samme lufthavn, da han havde medbragt en hjelm og noget beskyttelsesudstyr. Sigtelsen blev senere frafaldet.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.