Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Luften i Beijing er ekstremt sundhedsskadelig

Luftforureningen nåede for anden dag i træk så højt et niveau, at myndighederne opfordrer borgerne til at blive inden døre.

Beijing har store problemer med partikelforurening, og flere føles sig nødsaget til at bære maske.
Beijing har store problemer med partikelforurening, og flere føles sig nødsaget til at bære maske.

Den lave sigtbarhed i Beijing i de her dage er udtryk for, at partikelforureningen er på et usædvanligt højt niveau - selv for en by, der er berygtet for sin dårlige luftkvalitet. Det skriver Washington Post.

De kinesiske myndigheder har i dag målt en tæthed på 700 mikrogram per kubikmeter af de fine partikler PM2,5. Normalt regner man med, at koncentrationen skal være på under 50 mikrogram per kubikmeter, og i Danmark er grænseværdien 25 mikrogram per kubikmeter. Den nuværende forurening i Beijing betegnes som 'ekstremt sundhedsskadelig'. 

Derfor opfordrer de kinesiske myndigheder alle til at begrænse udendørs aktivitet, og børn, ældre og folk med vejrtrækningsproblemer bør slet ikke forlade deres hjem.

Billedserie: Voldsom luftforurening i Beijing

De fine partikler kan holde sig svævende i flere uger, og i Beijing regner man da også med, at problemerne kan blive hængende i flere dage.

Ifølge Nationalt Center for Miljø og Energi, Aarhus Universitet, kan luftforurening med partikler have alvorlige sundhedseffekter. På lang sigt kan det medvirke til at udvikle kræft, og akut kan det give allergi eller irritation af øjne, næse og hals.

Flere områder i Kina er meget påvirkede af partikelforurening, der kommer på grund af meget trafik og industri.

I Danmark skyldes næsten halvdelen af det totale udslip af de fine partikler private husholdningers forbrænding af træ i brændeovne og lignende.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.