Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Luftangreb smadrer dansk fødevareprojekt i Gaza

Tæppet er revet væk under 52 familier i Gazastriben, efter et israelsk luftangreb har lagt et projekt støttet af Folkekirkens Nødhjælp i ruiner.

ISRAEL/GAZA: Et israelsk luftangreb i Gaza har ødelagt et fødevareprojekt støttet af Folkekirkens Nødhjælp. Organisationen oplyser, at angrebet skete søndag, og nu ligger projektets bygninger i ruiner.

Det nu smadrede projekt havde til formål at uddanne 52 familier i fødevareforarbejdning og give dem mulighed for, at de kunne producere mad af god kvalitet, som kunne konkurrere på det lokale marked. Samtidig sørgede projektet for, at børnene fik en bedre ernæring.

- Familierne er i chok, fordi hele deres indtægt nu er revet væk under dem. Samtidig vil det uden tvivl have en meget negativ påvirkning af deres børns sundhed. Denne situation understreger alvoren af, at det er de civile og især børn, der lider mest under denne konflikt, siger Folkekirkens Nødhjælps koordinator i Gaza, Omar Almajdalawi, i en pressemeddelelse.

Han oplyser, at ingen personer kom til skade ved angrebet.

Folkekirkens Nødhjælp fordømmer alle tab af menneskeliv og ødelæggelser af befolkningens levebrød, understreger organisationens internationale chef, Birgitte Qvist-Sørensen:

- Det tragiske er, at 80 procent af befolkningen i Gazastriben er afhængig af nødhjælp. De israelske flyangreb på blandt andet vores kooperativ sætter hele arbejdet med at gøre befolkningen mindre afhængig af nødhjælp et skridt tilbage, siger hun i pressemeddelelsen.

Kampene mellem Israel og Hamas, der har stået på i knap en uge, skal foreløbig have kostet flere end 90 palæstinensere og tre israelere livet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.