Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Lov om homovielser deler Frankrig

Tusindvis af mennesker på gaden søndag i Paris i protest mod lov, der vil muliggøre ægteskab mellem homoseksuelle.

Demonstranter i Paris.
Demonstranter i Paris.

FRANKRIG: Arrangørerne selv opgør antallet af deltagere i søndagens protestmarcher i Paris mod en ny lov, der vil tillade homoseksuelle at blive viet, til en halv million mennesker, mens politiet ifølge franske medier siger 120.000.

Uanset antallet står det ifølge BBC klart, at den franske nation er dybt splittet i spørgsmålet.

BBC citerer en meningsmåling i avisen Le Nouvel for, at 56 procent støtter homovielser.

Allerede fra morgenstunden ankom 900 busser, fem højhastighedstog og en stor mængde biler til Paris med demonstranter, som blandt andet samledes ved Eiffeltårnet, hvor en af de tre demonstrationer startede fra.

Lovforslaget skal efter planen vedtages til juni på initiativ af den socialistiske præsident, Francois Hollande.

Hans kritikere beskylder ham for forsøge at liste loven gennem parlamentet uden alt for meget offentlig debat. Da hans »aktier« i forvejen står lavt på grund af manglende resultater på beskæftigelsesområdet, har lovforslaget medvirket til at øge negativiteten i befolkningen.

Flere franske kardinaler, blandt andre overhovedet for den franske katolske kirke, André Vingt-Trois, har stillet spørgsmål ved, hvorfor Hollande presser på med en lov for »ægteskab for alle«, når vælgerne er mere interesseret i »job for alle«.

Men også ledere for andre trosretninger, muslimer, jøder, protestanter og ortodokse kristne, har været ude og kritisere, og den brogede koalition stod bag søndagens marcher.

De massive protester har allerede betydet, at et planlagt lovforslag om også at give lesbiske adgang til at blive kunstigt befrugtet på det offentliges regning er blevet ændret til kun at gælde heteroseksuelle par med fertilitetsproblemer.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.