Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Lottovinder er blevet 3,6 mia. kroner rigere

En lottospiller i Indiana kan se frem til at indløse den syvende største jackpot i USA's lotterihistorie.

En heldig lottovinder i den amerikanske delstat Indiana kan se frem til at indløse jackpotpuljen på 540 millioner dollar i spillet Mega Millions. Free/Colourbox
En heldig lottovinder i den amerikanske delstat Indiana kan se frem til at indløse jackpotpuljen på 540 millioner dollar i spillet Mega Millions. Free/Colourbox

Indianapolis. 540 millioner amerikanske dollar - eller godt 3,6 milliarder danske kroner. Så mange penge har en heldig lottovinder i den amerikanske delstat Indiana vundet.

Kuponen er købt i Indiana fredag, og nu viser det sig, at den matcher vindertallene i det landsdækkende lotteri Mega Millions.

Oddsene for at vinde jackpotten, der er den syvendestørste i USA's lotterihistorie, var én til 259 millioner.

Vindertallene - 8, 19, 20, 55, 73 og "Mega Ball"- tallet 5 - blev fundet fredag klokken 23 lokal tid og matcher altså en enkelt kupon ifølge lotteriets hjemmeside.

Hvis vinderen vælger at få pengene udbetalt over 30 år, har vedkommende det fulde beløb til gode. Hvis vinderen derimod vælger at få hele beløbet udbetalt på én gang, må vedkommende "nøjes" med 380 millioner dollar - eller godt 2,5 milliarder kroner.

Kuponen er købt for en dollar svarende til cirka 6,70 kroner.

Hvis ingen melder sig, går puljen videre til næste trækning tirsdag, hvor den så vil være steget til en værdi af anslået 630 millioner dollar svarende til godt 4,2 milliarder kroner. Det vil være den fjerdestørste jackpot i USA's lotterihistorie.

I takt med at pengepuljen vokser, gør salget af kuponer det samme, fortæller embedsmænd fra Mega Millions.

Lotteriets jackpotpulje har således været voksende siden begyndelsen af marts, hvor en mand fra Washington vandt 157 millioner dollar - lige godt en milliard kroner - på en kupon købt i Seattle.

Puljen på 540 millioner dollar er den største siden december 2013, hvor to vindere delte en pengepræmie på 648 millioner dollar svarende til godt 4,3 milliarder kroner.

Den største Mega Millions-jackpot på 656 millioner dollar - eller godt 4,4 milliarder kroner - blev vundet året før.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.