Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Løkke til topmøde: Vi scorer flot i Nato

Danmark kan være stolt af sit bidrag til Nato, lyder det fra Løkke, selv om vi ikke lever op til målsætning.

Danish Prime Minister Lars Lokke Rasmussen arrives for the NATO (North Atlantic Treaty Organization) summit at the NATO headquarters, in Brussels, on May 25, 2017. / AFP PHOTO / Emmanuel DUNAND
Danish Prime Minister Lars Lokke Rasmussen arrives for the NATO (North Atlantic Treaty Organization) summit at the NATO headquarters, in Brussels, on May 25, 2017. / AFP PHOTO / Emmanuel DUNAND

Bruxelles. Danmark kan være stolt af sit bidrag til Nato, selv om vi ikke bruger så mange penge på forsvaret, som den amerikanske præsident, Donald Trump, ønsker.

Det budskab afleverer statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) torsdag på vej ind til Nato-topmøde i Bruxelles.

- Lige så rigtigt det er, at Danmark ikke bruger to procent, lige så rigtigt er det, at målt på den måde, vi har indrettet vores forsvar på, vores deployeringsevne og vores villighed til at stille op, der scorer vi flot, siger han.

Med de to procent henviser statsministeren til det fælles erklærede mål i Nato om, at landene skal arbejde hen mod at bruge to procent af deres bruttonationalprodukt på forsvaret.

Et mål, som den nyvalgte amerikanske præsident vil have sat turbo på.

- Vi kan gøre mere, end vi gør,. Men vi gør det med det afsæt, at vi allerede gør rigtig meget. Vi er et kerneland i Nato, siger statsministeren.

Han minder dog også om, at regeringen gerne vil sætte flere penge af til forsvaret.

- Regeringen har allerede hjemme sagt, at når vi skal forhandle et nyt dansk forsvarsforlig til efteråret, så skal vi give forsvaret et substantielt løft. Altså flere penge til dansk forsvar.

På aftenens topmøde skal Nato-lederne for første gang mødes med den amerikanske præsident, Donald Trump, og blandt andet diskutere forsvarsbudgetter.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.