Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Løkke ser positiv bevægelse i forhandlinger om brexit

Statsministeren mener, at exit-forhandlingerne er inde i en fornuftig udvikling præget af en høj tillid.

Bruxelles. Forhandlingerne om den britiske exit fra EU er inde i en positiv udvikling, der giver håb om snart at kunne begynde at tale om fremtidens forhold.

Det mener statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der fredag har mødt den britiske premierminister, Theresa May.

- Jeg synes, at der er mange gode tegn på, at tingene er inde i en fornuftig udvikling præget af en høj grad af tillid, siger Lars Løkke Rasmussen.

May og Løkke talte fredag sammen i Bruxelles. Det skete under EU's topmøde med seks østlige partnere, der alle tidligere var en del af Sovjetunionen.

På mødet orienterede May den danske statsminister om, hvordan hun vurderer, at forhandlingerne skrider frem.

- Jeg har en god forhåbning og oplever egentlig, at alle er interesseret i at få det her i proces, siger statsministeren.

- For vi har jo en hård deadline, der nærmer sig, siger han.

EU-landene kræver "tilstrækkelige fremskridt" i første fase af forhandlingerne, før de vil begynde at tale om fremtidens forhold. Herunder om samhandel.

Første fase handler om EU-borgernes rettigheder i Storbritannien efter exit. Det handler om fremtidens grænseforhold på den irske ø. Og det handler om at gøre boet op.

Oprindelig var målet, at EU27-landene skulle give grønt lys til at indlede anden etape af exit-forhandlingerne på et topmøde i oktober.

Det glippede.

Nu er målet så, at det kan ske på et topmøde 14. og 15. december i Bruxelles.

Og Lars Løkke Rasmussen håber, at EU27-landene kan give grønt lys for anden fase i exit-forhandlingerne i december.

- Det håber jeg, at vi kan, siger han.

Men det kræver ifølge statsministeren, at fremskridtene kan omsættes til noget, der er holdbart og til at forstå, hvis der skal banes vej for forhandlinger om fremtiden.

- Det er for tidligt at gøre det op nu. Der er en meget intensiv proces, siger han.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.