Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Løkke om Stockholm-angreb: Det er en sorgens dag

Angreb er et fejt forsøg på at kue os, siger den danske statsminister i første reaktion på angreb i Stockholm.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kalder det en sorgens dag, efter en lastbil er kørt ind i en menneskemængde i det centrale Stockholm. Free/Kühn Hjerrild Melissa
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kalder det en sorgens dag, efter en lastbil er kørt ind i en menneskemængde i det centrale Stockholm. Free/Kühn Hjerrild Melissa

Den danske statsminister, Lars Løkke Rasmussen (V), kalder det en sorgens dag efter angrebet i Stockholm.

- Det gør ondt helt ind i hjertet, at vores svenske broderfolk er blevet udsat for så afskyeligt et angreb. Et fejt forsøg på at kue os og vores fredelige måde at leve på i Skandinavien, siger han i en skriftlig meddelelse.

- Det er en sorgens dag. Men det er også viljens dag. En vilje til at bekæmpe mørket.

- For hvert forsøg på at bøje os rykker vi tættere sammen. Vi slår ring om vores svenske naboer. Mine tanker er hos ofrene og deres pårørende, siger Løkke.

Han har kondoleret over for den svenske statsminister, Stefan Löfven.

Også udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) har udtrykt sin medfølelse over for sin svenske kollega.

- Jeg er dybt chokeret over meldingen om det forfærdelige angreb på vores svenske naboer i Stockholm. Alt tyder på, at der er tale om et terrorangreb, og jeg fordømmer handlingerne på det kraftigste.

- Det vedrører os alle, når en så nær allieret i kampen mod terror som Sverige bliver udsat for en terrorhandling.

- Vi må aldrig opgive og fortsat være beslutsomme i vores kamp mod terror og vores forsvar for de helt grundlæggende værdier i vores samfund. Det viser dagens begivenheder desværre, skriver Samuelsen i en pressemeddelelse.

Politiet i Stockholm fik de første meldinger om angrebet omkring klokken 14.50. En lastbil er kørt ind i en menneskemængde i det centrale Stockholm.

Mindst to personer har mistet livet, siger den svenske statsminister, Stefan Löfven.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.