Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Livstid for terrorplaner mod New Yorks metro

En 28-årig mand skal i fængsel på livstid, fordi han sammen med to venner havde planlagt et angreb mod millionbyen New Yorks undergrundslinje.

Undergrundsbanen i New York.
Undergrundsbanen i New York.

En 28-årig mand skal tilbringe resten af livet bag tremmer, fordi han i 2009 planlagde et selvmordsbombeangreb mod undergrundsbanen i New York City.

Sammen med to andre mænd planlagde den bosnisk-fødte Adis Medunjanin flere attentater, som ifølge den amerikanske statsadvokat Eric Holder udgjorde nogle »af de mest alvorlige terrortrusler« mod USA siden angrebene 11. september 2001.

Tilbage i maj blev Adis Medunjanin kendt skyldig i ni anklagepunkter, herunder ulovlig støtte til terrorgruppen al-Qaeda samt planer om at anvende masseødelæggelsesvåben og planlagt terrorisme.

De amerikanske myndigheder kom på sporet af Adis Medunjanin, da en af hans medsammensvorne blev anholdt i efteråret 2009, blot få dage før angrebet mod undergrundslinjen skulle have været sat ind. De tre mænd var venner, der alle var alle dybt utilfredse med USAs udenrigspolitik, særligt krigen i Afghanistan.

Ifølge anklagemyndigheden har de alle modtaget træning af al-Qaeda i Pakistan. Efter at have været i træningslejr rejste de hjem til USA, og den 27-årige medgerningsmand Najibullah Zazi begyndte at fremstille sprængstoffer i sin families hjem i Colorado, skriver Reuters.

Zazi har endnu ikke modtaget sin straf, men ligesom den sidste gerningsmand, 27-årige Zarein Ahmedzay, har han erkendt sin skyld. Begge mænd har desuden vidnet mod deres gamle ven under retssagen, i håb om at få en lavere straf.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.