Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Libyen udsætter svær afstemning om ny enhedsregering

Parlamentet i Libyen udsætter afstemning om FN-støttet regering på grund af uenigheder, siger politiker.

Parlamentet i Libyens hovedstad, Tripoli, har mandag opgivet at gennemføre en afstemning om en enhedsregering, der skal sætte punktum for fem års uro og politisk splid.

Vesten knytter stort håb til planen for den FN-støttede regering, som har været svær for de stridende parter i det nordafrikanske land at sluge.

Parlamentarikere fortæller til nyhedsbureauet AFP, at afstemningen blev aflyst på grund af "store uoverensstemmelser".

Efter planen skal tre ministerier i den ny regering genoptage arbejdet i Tripoli i denne uge.

I Europa frygter man, at flygtninge og migranter i stigende grad igen vil søge mod Libyen og derfra begive sig ud på den farlige sørejse mod EU.

I forlængelse af den bekymring blev EU-landenes udenrigsministre på et møde mandag i Luxembourg enige om at optrappe hjælpen til Libyen for at støtte enhedsregeringen.

Hjælpen kan blandt andet omfatte en europæisk sikkerhedsmission i Libyen og en optrapning af EU's flådeoperation Sophia i Middelhavet med det mål at bekæmpe menneskesmuglere og forhindre en ny bølge af flygtninge og migranter til Europa.

Via et videolink fra Tripoli skal EU's udenrigsministre sammen med forsvarsministrene mandag aften tale med den nye libyske premierminister, Fayez al-Sarraj, for at finde ud af, hvordan EU bedst kan hjælpe.

Efter et libysk oprør med støtte fra en international Nato-ledet luftmission, der førte til daværende leder Muammar Gaddafis fald i 2011, blev Libyen hurtigt forvandlet til et kaos af blodige kampe og politisk splid.

De seneste år har Libyen haft to parlamenter og to regeringer, der begge har været støttet af løse alliancer og væbnede militser.

Den selvudråbte regering i Tripoli kom til magten i 2014 efter hårde kampe mod rivaliserende grupper. FN og Vesten støttede den rivaliserende regering i Tobruk.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.