Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Libyen stopper nye både med flygtninge

De libyske myndigheder har de seneste dage stoppet adskillige både med flygtninge, der har forsøgt at sejle mod Europa fra det nordafrikanske lands kyster.

LIBYEN: Weekendens tragiske forlis i Middelhavet, hvor tæt på tusinde mennesker på flugt druknede, afskrækker tilsyneladende ikke nye grupper fra at begive sig ud på samme farefulde færd.

I hvert fald har de libyske myndigheder de seneste dage stoppet og tilbageholdt mere end 600 flygtninge, der var på vej fra det nordafrikanske lands kyst mod Europa, skriver Reuters.

Siden Muammar Gaddafi blev afsat som leder af landet, har Libyen været plaget af interne uroligheder og politisk ustabilitet, der har tilladt menneskesmuglere at benytte landet som det foretrukne afrejsepunkt fra Afrika mod Europa.

De libyske myndigheder har de seneste tre dage blandt andet tilbageholdt 70 flygtninge, der ventede i hovedstaden Tripoli, hvor smuglere skulle bringe dem videre, mens to både, den ene med mere end 250 passagerer om bord, blev stoppet af kystvagten efter at have påbegyndt den farlige rute op igennem i Middelhavet.

Personerne kommer fra en række afrikanske lande som Senegal, Ghana og Etiopien.

Tidligere bistod EU Libyen i arbejdet med at træne landets kystvagt til at pågribe immigranterne, men den usikre situation i landet har stoppet den øvelse. De libyske myndigheder har i kølvandet på weekendens tragedie understreget behovet for international hjælp, men hidtil har verdenssamfundet ignoreret forespørgslen, da man ikke anerkender regeringens legitimitet, skriver Reuters.

I alt er mere end 1.300 personer druknet i Middelhavet den seneste uge.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.