Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Libanons præsident: Premierminister Hariri er bortført

Præsident Aoun synes ikke at acceptere Saad Hariris tilbagetræden og han ser tegn på uærligt spil.

Præsident Aoun synes ikke at acceptere Saad Hariris tilbagetræden og han ser tegn på uærligt spil.
Præsident Aoun synes ikke at acceptere Saad Hariris tilbagetræden og han ser tegn på uærligt spil.

Libanons premierminister, Saad Hariri, er ikke vendt tilbage til Beirut efter sin overraskende tilbagetræden for en uge siden, forlyder det fra landets præsident.

Ifølge nyhedsbureauet AP siger præsident Michel Aoun, at Hariri er blevet bortført.

Præsident Michel Aoun opfordrer Saudi-Arabien til at tydeliggøre, hvorfor Hariri ikke er vendt hjem, og han siger, at alle omstændigheder omkring hans tilbagetræden giver indtryk af uærligt spil.

Aoun synes dermed ikke at acceptere Hariris tilbagetræden.

Aoun betegner Libanons bånd til Saudi-Arabien som »stærkt broderligt og venligt«, men han gør det også klart, at man ikke kender grunden til Hariris beslutninger og handlinger.

Den amerikanske udenrigsminister, Rex Tillerson, advarede tidligere lørdag andre lande mod at bruge Libanon i en såkaldt »stedfortræder-konflikt«. Det er en henvisning til Irans og Saudi-Arabiens tiltagende rivalisering i Mellemøsten.

Udtalelsen kommer efter optrappet retorik fra blandt andre lederen for Hizbollah, Sayyed Hassan Nasrallah. Han sagde fredag, at Saudi-Arabien har erklæret krig mod Libanon.

Han hævder også at den afgåede libanesiske premierminister holdes tilbage i Saudi-Arabien mod sin vilje.

L»ad os sige tingene, som de er: Manden er tilbageholdt i Saudi-Arabien, og han har indtil dette øjeblik forbud mod at vende hjem til Libanon,« sagde Nasrallah.

Tillerson siger, at han er blevet forsikret om, at Hariri er på fri fod.

Saudi-Arabien har ifølge iagttagere øjensynligt fremtvunget et sammenbrud i Libanons regering, der omfattede Hizbollah, ved at presse den libanesiske premierminister til at gå af.

Hariri meddelte for en uge siden under et besøg i den saudiarabiske hovedstad, Riyadh, at han trådte tilbage.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.