Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Libanons flygtede premierminister: Jeg skal nok komme hjem

Libanons premierminister siger, at han ikke er bortført af Saudi-Arabien. Han står selv bag tilbagetræden.

Saad al-Hariri, som for halvanden uge siden rejste til Saudi-Arabien og gik af som Libanons regeringschef, siger i et interview søndag aften, at han snart vender hjem. (Foto: MOHAMED AZAKIR/Scanpix 2017)
Saad al-Hariri, som for halvanden uge siden rejste til Saudi-Arabien og gik af som Libanons regeringschef, siger i et interview søndag aften, at han snart vender hjem. (Foto: MOHAMED AZAKIR/Scanpix 2017)

Riyadh. Saad al-Hariri, som for halvanden uge siden rejste til Saudi-Arabien og gik af som Libanons regeringschef, siger i et interview søndag aften, at han snart vender hjem.

- Jeg skal nok komme hjem til Libanon, og jeg kommer snart hjem til Libanon, siger Hariri.

Det er Hariris første interview, siden han i sidste weekend annoncerede, at han træder tilbage.

Han understreger, at han selv forfattede sin tv-erklæring om, at han træder tilbage.

I Libanon har der været stærke spekulationer om, at erklæringen var forfattet af Saudi-Arabien, og at Hariri blot var nyhedsoplæser af sin egen afsked med premierministerposten.

I Libanon har hans melding vakt stor forbavselse, og præsident Michel Aoun har sagt, at Saad al-Hariri tilbageholdes af Saudi-Arabien i Riyadh.

Hariri erkender, at det ville være bedre, hvis han var rejst til Libanon for at melde sin tilbagetræden.

Men det blev anderledes, da han føler sig truet på livet.

- Jeg har hele mit liv levet under trusler. Blandt andet fra det syriske regime, siger Hariri.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.