Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Libanons afgåede premierminister tager til Paris

Saad al-Hariri vil tage til Beirut inden for 48 timer for at gå af formelt. Derfra tager han til Paris.

Arkivfoto: Saad al-Hariri vil tage til Beirut inden for 48 timer for at gå af formelt. Derfra tager han til Paris.
Arkivfoto: Saad al-Hariri vil tage til Beirut inden for 48 timer for at gå af formelt. Derfra tager han til Paris.

Det franske udenrigsministerium oplyser ifølge nyhedsbureauet AFP, at Saad al-Hariri, som i forrige uge annoncerede sin afsked som Libanons premierminister, har taget imod en invitation om at besøge Frankrig.

En kilde tæt på den tidligere libanesiske leder siger til Reuters, at al-Hariri ventes at forlade Saudi-Arabiens hovedstad, Riyadh, inden for 48 timer for at tage til Beirut, hvor han officielt vil træde tilbage.

Samtidig meddeler det franske udenrigsministerium ifølge AFP, at den tidligere libanesiske premierminister har taget imod en invitation om at komme til Paris.

Der er ikke tale om en invitation til politisk asyl, understreger Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, som fremsatte invitationen onsdag.

»Jeg ønsker et stabilt Libanon, og politiske valg skal træffes i overensstemmelse med forfatningen. Libanons territoriale integritet skal respekteres,« siger Frankrigs præsident, som påpeger, at »landets ledere skal kunne tale og handle frit«.

Hariri meddelte 4. november fra Saudi-Arabien, at han trådte tilbage som premierminister. Han følte sig truet på livet, lød forklaringen.

Det blev ikke umiddelbart accepteret i Libanon, hvor der har været massive kampagner for at få ham hjem igen.«Vi er alle Hariri«, står der på skilte med et billede af Hariri i Beiruts gader.

Den usædvanlige tilbagetræden har siden ført til spekulationer om Saudi-Arabiens og Irans mulige roller i regeringschefens farvel. Libanon er under stor indflydelse af de to regionale stormagter.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.