Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Libanon søger hjælp til at befri regeringschef i Riyadh

Regeringen i Beirut mener, at premierminister Saad al-Hariri tilbageholdes af Saudi-Arabien.

Libanons premierminister, Saad al-Hariri, som meddelte sin tilbagetræden fra Saudi-Arabien, tilbageholdes i landet, mener Libanons regering, som vil søge hjælp til at få ham hjem igen. Reuters/Handout
Libanons premierminister, Saad al-Hariri, som meddelte sin tilbagetræden fra Saudi-Arabien, tilbageholdes i landet, mener Libanons regering, som vil søge hjælp til at få ham hjem igen. Reuters/Handout

Beirut. Premierminister Saad al-Hariri tilbageholdes i Saudi-Arabien, mener Libanons regering.

Regeringen i Beirut vil samarbejde med andre lande om at få ham hjem, siger en anonym regeringskilde.

- At begrænse Hariris frihed i Riyadh er et angreb på Libanons suverænitet. Vores værdighed er hans værdighed. Vi vil samarbejde med lande om at få ham tilbage til Beirut, siger kilden.

Hariri rejste i sidste uge til Saudi-Arabien, hvorfra han lørdag meddelte, at han træder tilbage. Han har begrundet sin flugt med, at "en sammensværgelse" truer ham på livet.

Beskeden fra Hariri satte gang i rygterne i Libanon.

Mandag rapporterede tv-kanalen al-Arabiya, at Hariri holdt møde med Saudi-Arabiens kong Salman.

Saad al-Hariri har beskyldt Iran og Hizbollah for at skabe ufred i den arabiske verden. Den slags udsagn klinger harmonisk med lignende meldinger fra styret i Saudi-Arabien.

Der spekuleres i, at premierministeren er blevet fanget i en magtkamp mellem de regionale stormagter Saudi-Arabien og Iran, som har betydelig indflydelse i Libanon.

Både Saudi-Arabien og folk omkring Hariri har benægtet, at han sidder i husarrest i Riyadh. Hariri har dog ikke selv udtalt sig om spørgsmålet.

Saad al-Hariris far, Rafik al-Hariri, blev dræbt af en bilbombe i Beirut i 2005.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.