Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Letterman udsat for pengeafpresning i sex-sag

En kollega fra CBS krævede to mio. dollar af USA's mest kendte TV-komiker, David Letterman. Ellers ville han afsløre en række sex-skandaler.

SANTA FE: Det lyder som præludiet til en af hans egne vittigheder: En TV-komiker, der tager gas på andres letfærdighed, er nu for alvor selv faldet i.

Men det er ikke en vittighed; det er virkelighed for komikeren David Letterman.
På sit show fredag morgen dansk tid fortalte han publikum, at han for tre uger siden modtog et anonymt brev, og brevskriveren skrev, at han var vidende om, at David Letterman havde et seksuelt forhold til flere kvindelige medarbejdere. Afpresseren krævede to mio. dollar for at tie stille.

Letterman gik straks til anklagemyndigheden, som satte en aktion i gang. Letterman signalerede af uvisse kanaler til brevskriveren, at han var interesseret i at betale, og torsdag tog afpresseren imod en falsk check på to mio. dollar. Da han havde taget imod den, blev han anholdt på stedet, og David Letterman fortalte publikum, at han torsdag havde vidnet foran et stornævningeting.

Her blev han også spurgt, om han vitterligt havde haft et forhold til kvindelige ansatte.

- Mit svar til det var – ja, det har jeg haft. Vil det være pinligt, hvis det kommer frem? Måske.

- Men først og fremmest handler det for mig om at beskytte min familie, tilføjede han derefter – måske en smule ironisk sammenhængen taget i betragtning.

Letterman blev sidste år gift med sin kæreste gennem 23 år, Regina Lasko. De har sammen sønnen Harry.

Hele l’affaire Letterman bliver så meget mere prekær af, at den anholdte er en anden ansat hos TV-selskabet CBS. Lettermans show bliver også udsendt på CBS.

Ifølge webstedet TMZ er den anholdte den 51-årige Robert Halderman, som arbejder for CBS nyhedsshowet ”48 Hours.” Han er nu blevet suspenderet, oplyser CBS.

Afsløringen af pengeafpresningen og affæren gør dermed dagen bittersød for Letterman.

Torsdag kom nye seertal nemlig frem, og de viste, at Letterman nu har lagt sig klart i spidsen hos TV-komikerne, og hans forspring i seertal er det største i 16 år.

Det er uvist, hvad den nuværende sag vil betyde for hans seertal, men han kan altid forsøge sig med en vittighed.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.