Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Lene E.: Flere lande skal bombe Gaddafi

Flere Natolande skal bombe i Libyen, mener Lene Espersen. NATO-møde vil lægge pres på lande, som ikke deltager.

Danske piloter og flypersonel er udstationeret på Sigonella-basen på Sicilien, hvorfra F16-jægerne tager på bombetogter i Libyen.
Danske piloter og flypersonel er udstationeret på Sigonella-basen på Sicilien, hvorfra F16-jægerne tager på bombetogter i Libyen.

Udenrigsminister Lene Espersen (K) håber, at torsdagens NATO-møde i Berlin kan presse flere lande til at deltage i Natos bombninger i Libyen.

Efter at USA har indtaget en mere tilbagetrukket rolle, er der mangel på kampfly, som kan angribe Gaddafis regeringsstyrker og andre militære mål i Libyen. Frankrig og Storbritannien står i øjeblikket for størstedelen af angrebstogterne i Libyen - støttet af blandt andre Danmark, Canada og Norge.

- Danmark leverer et meget stort bidrag lige nu, og jeg synes det er relevant, at vi har en drøftelse af byrdefordeling, så vi også får lagt et pres på de lande, der ikke rigtigt er kommet i gang endnu. Ingen nævnt, ingen glemt, siger Espersen på vej ind til mødet med Natolandenes udenrigsministre.

NATOs generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, har op til mødet anmodet alle lande om at undersøge mulighederne for at skrue op for bidragene.

Lene Espersen er derimod ikke enig med sin franske kollega, Alain Juppé, i, at Nato bør være mere agressive med bombningerne af Gaddafi-styrkerne. Det er nødvendigt at udvise "stor forsigtighed".

- Vi kan ikke anerkende det billede af, at vi ikke bomber nok. Hellere bombe én gang for lidt end én gang for meget. Vi er der for at beskytte civilbefolkningen, vi er der ikke for at sønderbombe Libyen, siger Lene Espersen.

Natomødets værtsland, Tyskland, har været blandt de mest skeptiske lande, når det gælder militær involvering i Libyen. Inden mødets start takkede NATOs generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, da også den tyske udenrigsminister, Guido Westerwelle for de tyske militære bidrag i Afghanistan og Kosovo.

Men ikke et ord om operationen i Libyen.

Westerwelle forsøger at underspille splittelsen i Nato ved at understrege, at alle er enige om det endelige mål: Gaddafis afgang.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.